Tiedote

Destia kehittää uuden ajan lentoliikennettä Redstone Aeron kanssa

Destia on sopinut uuden ajan lentoliikenteen kehittämisen yhteistyöstä Redstone Aeron kanssa, joka omistaa Pyhtään lentokentän ja kehittää siitä digitaalisen lentokentän prototyyppiä. Alue tunnetaan myös nimellä Helsinki-East Aerodrome ja siellä edistetään liikennealan kestävän kehityksen tavoitteita kehittämällä ja testaamalla sähköistä ja miehittämätöntä lentoliikennettä ja digitaalisia järjestelmiä.

Moni tällä hetkellä tieliikenteessä hyödynnettävä osaaminen on hyödynnettävissä myös lentokenttäympäristössä. Destia asiantuntemus esimerkiksi sähkölataamisen, kelipalveluiden sekä kunnossapidon ja rakentamisen ratkaisuissa auttaa Redstone Aeroa kehittämään ja skaalaamaan uusia palveluita tulevaisuuden lentoliikenteen tarpeisiin.

”Tavoitteenamme on tehdä Helsinki-East Aerodromesta sähköisen ja digitaalisen lentämisen keskus, joka toimii moottorina koko Suomen ilmaliikenteen uudistamiselle ja kehittämiselle. On hienoa saada Destia mukaan kehitystyöhön. Yhdistämällä voimamme, voimme tarjota osaamista ja palveluita Suomen lentokenttäverkoston modernisoimiseksi”, sanoo Jouni Eho, toimitusjohtaja, Redstone Aero.

”Jokainen uuden teknologian kulkuväline tarvitsee toimiakseen infrastruktuuria ja palveluita. Erilaiset strategiset selvitykset, automatisoitu kunnossapito, sähkölatausjärjestelmät sekä lentokenttäinfran suunnittelu, rakentaminen ja ylläpito ovat kaikki osa-alueita, joissa Destialla on annettavaa sähköistyvälle ja automatisoituvalle lentoliikenteelle. Haluamme olla mukana kehittämässä huomisen liikennettä kohti kestäviä ratkaisuja myös ilmassa ”, sanoo Jorma Mäntynen, Strategiset liikennejärjestelmät -osaamisalueen johtaja, Destia.

Destia liittyy myös Tulevaisuuden ilmaliikenteen kehityskeskuksen LIFT-verkostoon.

Destia

Destia on Suomen suurin infra-alan palveluyhtiö, joka suunnittelee, rakentaa ja ylläpitää yhteiskuntaa. Luomme kestävälle perustalle kaupunkirakentamisen innovaatioita ja älykkäitä infraratkaisuja, jotka mahdollistavat ihmisten, tavaroiden, palveluiden ja energian liikkumisen luontevana osana pohjoista elämää. Rakennamme huomisen infraa yli 1 600 destialaisen ainutlaatuisella infran tajulla. Vuonna 2021 yhtiön liikevaihto oli noin 575 miljoonaa euroa. Destia on osa kansainvälistä Colas-konsernia. www.destia.fi

Redstone Aero

Redstone Aero Oy kehittää infrastruktuuria ja palveluita tulevaisuuden ilmaliikenteen tarpeisiin. Yhtiö omistaa Pyhtäällä Suomen uusimman lentokentän Helsinki East Aerodromen, josta kehitetään pääkaupunkiseudun kakkoskenttä, digitaalisen lentokentän prototyyppi ja tulevaisuuden ilmaliikenteen kehitysalusta. Yhtiön kehittämä digitaalisen lentokentän konsepti on skaalattavissa oleva vientituote.

 

Pyhtään lentokenttä