Sähkö­ajoneuvojen lataus

Huomisen infra mahdollistaa ympäristöystävällisen liikkumisen

Liikenne sähköistyy kovaa vauhtia ja yhä useammin niin kuluttaja kuin ammatikseen ajava päätyy valitsemaan alleen sähköisen ajoneuvon. Sähköajoneuvojen latauksesta tuleekin koko ajan merkittävämpi osa liikenteen infrastruktuuria.

Meillä Destialla on infran tajua, jolla rakennamme huomisen infraa. Haluamme tehdä yritysten ja ammattiliikenteen sähköistyksestä mahdollisimman helppoa sähköajoneuvojen lataamisen osalta. Tarjontaamme kuuluu AC- ja DC-latauslaitteet sekä lataamiseen tarvittava sähköinfrastruktuuri muuntamosta lähtien esimerkiksi raskaan liikenteen, linja-autoliikenteen sekä taksien tarpeisiin. Meillä on koko Suomen kattava huolto- ja ylläpitoverkosto, joten hoidamme laajemmatkin latausverkostot tehokkaasti ja tasalaatuisesti ympäri vuoden.

Palvelukokonaisuudet räätälöimme aina asiakkaan tarpeiden mukaan. Tarjoamme asiakkaillemme kaiken kattavaa kokonaisratkaisua tai eri osa-alueita kokonaisuudesta. Kertainvestoinnin lisäksi meiltä on mahdollisuus hankkia järjestelmiä myös leasing-ratkaisulla.

Sähkölatausta kokonaisratkaisuna tai yksittäisinä osina

1. Latauskonsultointi ja sijoitussuunnittelu

Sijoitussuunnittelussa arvioimme optimaalisen paikan latausjärjestelmälle.

2. Kohdekatselmus / esiselvitys

Selvitämme nykyisen sähköinfrastruktuurin tilan ja arvioimme mahdollisuudet sähköajoneuvojen lataamiseen. Katselmuksen perusteella teemme budjettitarjouksen.

3. Suunnittelu

Mitoitamme latausjärjestelmän esiselvityksen tulosten perusteella. Jos nykyinen sähköjärjestelmä ei mahdollista sähköajoneuvojen latausta, teemme ehdotuksen sähköjärjestelmän muutoksista.

4. Rakentaminen ja käyttöönotto

Teemme suunnitellut muutokset sähköjärjestelmään ja rakennamme kaapelireitit ja kaapeloinnin. Asennamme latauslaitteet ja teemme käyttöönoton, minkä jälkeen järjestelmän käyttö testataan ja luovutamme sen käyttöön.

5. Projektinjohto

Hoidamme latausjärjestelmän rakentamisen projektinhallinnan laatu- ja turvallisuusstandardien mukaisesti.

6. Ylläpito ja huolto

Ylläpidämme ja huollamme laitteita sopimuksen mukaan. Tarjoamme esimerkiksi ympärivuorokautisen asiakaspalvelun, laitteiden vuosihuollot ja vikakorjaukset vasteaikojen mukaisesti.

Tutustu referensseihimme

Sähköbussien latausjärjestelmä mahdollistaa sähköisen joukkoliikenteen Savonlinnassa

Bussivarikoiden latausjärjestelmät edistävät julkisen liikenteen sähköistymistä pääkaupunkiseudulla

Latausratkaisu mahdollistaa sähköisen taksiliikenteen Helsinki-Vantaan lentoasemalla

Haluatko kuulla lisää ratkaisuistamme? Ota yhteyttä!

Jere Jokinen

Yksikön päällikkö

Sähkölataaminen

+358 50 430 5849

jere.jokinen@destia.fi

Tero Tiihonen

Tuotantopäällikkö

Sähkölataaminen

tero.tiihonen@destia.fi

Veikko Karvonen

Myynti- ja tuotepäällikkö

Sähkölataaminen

+358 40 170 4486

veikko.karvonen@destia.fi

Lue lisää

Destia ja Kempower tiivistävät yhteistyötään ammattiliikenteen sähkölatausratkaisuissa

Destia ja Kempower ovat solmineet sopimuksen, jonka mukaan Destia toimii Kempowerin latausratkaisujen jälleenmyyjänä ja tarjoaa laitteita erityisesti ammattiliikenteen tarpeisiin osana kokonaispalveluaan. Palvelu muodostuu latausinfran suunnittelusta, rakentamisesta, latauslaitteista ja niiden huollosta sekä ylläpidosta.

Destia rakentaa Helenille yli 150 sähköautojen latauspistettä Helsinkiin

Destia rakentaa helpotusta sähköautoilijoiden kasvaviin lataustarpeisiin Helsingissä. Helenille rakennettava latausverkosto sisältää 48 yksityisautojen ja kahdeksan taksiautojen latausasemakohdetta, yhteensä yli 150 latauspistettä, joista noin 40 on suurteholatauspisteitä eli pikalatauspisteitä. Kokonaisuus on merkittävä laajennus Helsingin kaupungin yleisillä alueilla sijaitsevaan latauspisteverkostoon. Latausasemat tulevat yleiseen käyttöön lukuun ottamatta takseille tarkoitettuja asemia.

Destia ja Electreon kehittämään sähköautojen langatonta latausta Suomessa

Destia, yksi Suomen johtavia sähköautojen latausinfrastruktuurin tarjoajia, ja Electreon, israelilainen langattoman latausteknologian toimittaja, tulevat testaamaan sähköautojen langatonta latausta Vantaalla. Yhtiöt testaavat ratkaisua valmistautuakseen liittämään Electreonin teknologian osaksi Destian sähköajoneuvojen latauspalvelua.

Destia toimittaa HSL:lle sähköbussien latauspalvelun