Telematiikka

Turvallisen ja älykkään liikenteen ratkaisuja

Olemme älykkään, sujuvan ja turvallisen liikenteen osaaja ja yksi Suomen johtavista tietelematiikan rakentajista ja ylläpitäjistä. Palveluidemme avulla sujuvoitamme ja ohjaamme liikennettä toimivampaan ja turvallisempaan suuntaan. Palvelemme tienkäyttäjiä – niin autoilijoita, pyöräilijöitä kuin jalankulkijoita – tuoden jokapäiväiseen liikkumiseen ajantasaista informaatiota liikenteestä ja sen vallitsevista olosuhteista.

Tarjoamme liikennevalojen rakentamisen ja saneerauksen palveluita, telematiikkajärjestelmiä sekä niiden suunnittelun, ylläpidon ja konsultoinnin palveluja. Toteuttamiamme telematiikkajärjestelmiä ovat esimerkiksi muuttuvat nopeus-, varoitus- ja tiedotusopastemerkit, tiesääasemat, liikenteenlaskentalaitteistot sekä liikenteen seurantakamerat. Erityisosaamistamme ovat liikenteenlaskentaratkaisut, kamerasovellukset ja tieympäristössä käytettävä tietoliikenne.

Toimintamme korkean laadun ja asiakaslähtöisyyden takaa sertifioitu toimintajärjestelmämme. Palvelumme mukautuvat helposti muuttuviin tarpeisiin niin kaupungeille, valtion omistamalle Fintraffic Tie Oy:lle, ELY-keskuksille, teollisuuden toimijoille kuin yrityksillekin.

Liikennevalojen asiantuntijapalvelut

Tarjoamme kattavia asiantuntijapalveluita liikennevalojen suunnitteluun, rakentamiseen, saneeraukseen ja ylläpitoon. Palveluihimme kuuluvat myös liikennevalojen ohjelmointi, liikennevalojärjestelmän analysointi, tietoliikenne- ja kameraratkaisut sekä sähkötekninen suunnittelu. Lisäksi tarjoamme liikennevalojen sähköteknisen rakentamisen valvontaa ja käyttöönottotarkastuksia. Tavoitteenamme on käyttäjien kannalta laadukas, turvallinen ja toimiva liikenneympäristö.

Liikennevaloratkaisuja suunnittelusta ylläpitoon

Uusien liikennevalojen rakentamisessa tai vanhojen saneerauksessa huolehdimme niin suunnittelusta, rakentamisesta kuin käyttöönotosta. Palvelumme sisältää:

  • liikennevalojen suunnittelu
  • tietoliikenteen ja kameroiden suunnittelu sekä asennus
  • tarvittavat laitteet ja kaapelointi
  • rakentaminen maanrakennustöineen
  • ohjelmointi
  • käyttöönotto
  • HALI-liikennevaloetuusjärjestelmä
  • tarvittaessa ylläpito

Tarjoamme liikennevalojärjestelmille myös ylläpitopalvelua. Vikapäivystys ja vikojen korjaukset pitävät liikennevalojärjestelmät jatkuvasti toiminnassa. Säännölliset kausihuollot estävät vikoja ennakolta. Ylläpidon lisäpalveluna tarjoamme myös omaisuudenhallintaohjelmistoa.

Liila-laskentalaite ja -opastusvalaistus

Pyöräily ja kävely ovat ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja moniin muihin kulkumuotoihin verrattuna. Suomessa pyöräillään ympäri vuoden ja kaupungit kehittävätkin kevyen liikenteen väyliä liikkujien käyttöön esimerkiksi pyöräilybaanojen muodossa.

Liila-laskentalaite tuo liikenteen laskennan digiaikaan. Liila-opastusvalaistus taas tarjoaa pyöräilijöille ja kävelijöille entistä turvallisemmat puitteet liikkumiseen.

Liila-laskentapisteellä ajankohtaista tietoa

Liila-laskentalaitteemme tekee kävely- ja pyöräteistä entistä houkuttelevampia. Laite laskee väylällä liikkuvat kävelijät ja pyöräilijät, ja liikkujat näkevät, kuinka moni muu käyttää samaa väylää päivän ja vuoden aikana. Kaupungit puolestaan voivat hyödyntää liikkujista saatavaa tietoa päätöksenteossaan. Laskentalaitteen digitaalista näyttöä voi hyödyntää myös muuhun viestintään. Näytöllä voi jakaa esimerkiksi ajankohtaista tietoa tietyllä alueella liikkuville henkilöille.

Liila-opastusvalaistus lisää turvallisuutta

Pyöräily- ja kävelyteiden talviajan haasteena ovat pimeys, lumi ja hiekoitus, jotka voivat estää tiehen maalattujen opastemerkintöjen näkyvyyden. Liila-opastusvalaistus merkitsee kevyenliikenteen kaistoja heijastamalla niihin liikenneopasteita ja parantaa siten liikenneturvallisuutta. Valaistut kaistamerkinnät näkyvät silloinkin, kun maalatut eivät näy, ja opasteet ovat nähtävillä ympäri vuoden ja vuorokauden.

Liikennelaskennat ja -tutkimukset

Toteutamme erilaisia liikennelaskentoja ja -tutkimuksia. Valitsemme laskentatekniikan aina tapauskohtaisesti projektin mukaan. Teemme liikenteen otoslaskentoja koneellisesti ja liittymälaskentoja sekä koneellisesti että käsin.

Kysyttävää? Ota yhteyttä ja kerromme mielellämme lisää!

Ville Mäki-Lohiluoma

Yksikön päällikkö

Telematiikka

+358 40 517 2998

ville.maki-lohiluoma@destia.fi