Rata­palvelut

Mahdollistamme turvallista ja täsmällistä raideliikennettä

Toteutamme raideliikenneinfran ratkaisut, joita tarvitaan lisääntyvän rautatieliikennekapasiteetin ja kasvavien nopeuksien tarpeisiin. Samalla tuemme hiilineutraalin rautatieliikenteen toteutumista ihmisten ja rahdin liikkumista varten.

Teemme koko radanpidon kattavia töitä rakentamisesta kunnossapitoon ja muuhun raideliikenteen urakointiin. Rautateiden vaatimusten mukainen kunto on turvallisuuden ja liikennöitävyyden perusedellytys. Teemme työmme tinkimättömällä turvallisuuslähtöisellä ajattelulla. Siten saavutamme asiakkaillemme ja raideliikenteen käyttäjille parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Tarjoamme raideliikenteen palveluita avaimet käteen- ja yhden luukun -periaatteilla omalla kalustollamme ja lisälaitteilla. Panostamme projektinhallintaan, joka sisältää muun muassa kansainvälisen hankinnan. Asiakkaitamme ovat niin julkiset organisaatiot, kuten Väylävirasto valtion rataverkon osalta ja kaupungit raitiotie- ja metrotöiden osalta, kuin yksityisraiteiden omistajat, kuten tehtaat ja satamat.

Palveluita rakentamisesta kunnossapitoon

Tarjoamme palveluita ratarakentamisesta kunnossapitoon, minkä lisäksi toteutamme muitakin raideliikenteen urakoita. Meillä on rataympäristöön erikoistuneet mittauspalvelut, laadukkaat hitsaus- ja ultraäänitarkastustoiminnot sekä kaikenlaisiin töihin ja ympäristöihin soveltuva ratakalusto.

Radan kunnossapito

Olemme merkittävä radan päällysrakenteen ja turvalaitteiden kunnossapitäjä Suomessa. Toimimme laajalti ympäri rataverkkoa ja tunnemme paikalliset olosuhteet. Tarkastamme ja huollamme rataa ja rataympäristöä vuoden- ja vuorokaudenajasta riippumatta. Harjoitamme myös ratapihaliikenteenohjausta, joka tukee turvallista ja häiriötöntä liikennöintiä rautateillä.

Ratarakentaminen

Ratarakentamisemme koostuu radan alus- ja päällysrakennetöistä sekä sähkörata- ja turvalaitetöistä. Monet urakkamme sisältävät näitä kaikkia. Toteutamme lisäksi muun muassa siltojen korjausurakointia, rumpukohteita, tunneleiden korjauksia ja tasoristeystöitä. Raiderakentaminen täydentää tarjontaamme metrolinja- ja raitiotietöiden osalta. Toteutamme kaikenkokoisia hankkeita, aina alliansseista tavanomaisiin rataverkon ylläpitoa palveleviin urakoihin.

Mittaustyöt

Mittaustöissämme toteutamme tyypillisimpien kartoitus-, tarke- ja raidegeometriamittauksien lisäksi geometrian suunnittelua. Hyödynnämme laajalti digitaalisia työkaluja ja meillä on osaamista myös tietomallikoordinointiin.

Hitsaustyöt

Hitsaustoimintamme on radan ennakoivan kunnossapidon ja päällysrakennerakentamisen laadunvarmistuksen selkäranka. Hitsaamisen lisäksi palveluihimme kuuluvat jatkoshitsauksien ultraäänitarkastukset ja neutraalilämpötilamittaukset. Hitsauspalveluillemme on myönnetty laadunhallintasertifikaatti.

Kalusto

Käytössämme on useita rautateiden rakentamiseen, korjaukseen ja kunnossapitoon käytettäviä laitteita ja kalustoa, joita kehitämme vastaamaan asiakastarpeita. Kalustoomme kuuluu tukemiskoneita, jotka soveltuvat sekä linjaraiteiden että vaihteiden tukemiseen, veto- ja vaunukalustoa, tukikerroksenmuotoilukone, kiskopyöräkaivinkoneita monipuolisine lisälaitteineen sekä kiskopyörillä varustettua muuta laitteistoa, kuten kiskopyöräautoja ja -lavetteja.

Tutustu referensseihimme

Turvallista ja täsmällistä rautatieliikennettä ratojen kunnossapidolla

Hankkeena haastava Kaisantunneli on infraosaamisen taidonnäyte

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Mikko Mäkelä

Yksikön johtaja

Ratarakentaminen

+358 40 519 3812

mikko.makela@destia.fi

Anttoni Tiainen

Tarjouspäällikkö

Ratapalvelut

+358 40 716 2822

anttoni.tiainen@destia.fi

Antti Vierimaa

Yksikön johtaja

Kunnossapitoyksikön johtaja

+358 40 555 7840

antti.vierimaa@destia.fi

Kalle Hyry

Kalustopäällikkö

Ratapalvelut

+358 44 770 0406

kalle.hyry@destia.fi

Ura ratapalveluissa?

Panostamme henkilöstöömme ja osaamisen kehittämiseen arvojemme mukaisesti uudistuen. Meiltä löytyy monipuolisesti tehtäviä eri puolilta Suomea.

Materiaalitoimittajaksi tai alihankkijaksi?

Olisitko seuraava yhteistyökumppanimme? Toimimme Suomessa valtakunnallisesti ja teemme yhteistyötä tuhansien toimittajien kanssa.