Destia työn­antajana

Voittava joukkueemme

Tarjoamme merkityksellistä työtä jokaiselle destialaiselle. Meitä on noin 1 600 eri alan osaajaa muun muassa infrasuunnittelun, -rakentamisen ja kunnossapidon puolelta. Monimuotoisuus on paitsi tärkeää, myös vahvuutemme – edustamme laajaa skaalaa niin iältämme, sukupuoleltamme kuin koulutustaustaltamme.

Tervetuloa rakentamaan ihmislähtöistä infraa

Meillä Destialla rakennetaan ihmisystävällistä infraa. Sellaista, joka parantaa kaikkien meidän elämänlaatua. Ihmisystävällisyys ulottuu meillä myös työkulttuuriin ja arvomaailmaan – kaiken keskellä olet sinä!

Olet enemmän kuin tittelisi

Meillä sinua kuunnellaan. Ei vain työntekijänä, vaan myös työkaverina. Kannustamme myös olemaan utelias ja luova. Toteuttamaan itseäsi ja kehittämään osaamistasi. Yksilöllisyys on meille ennen kaikkea voimavara.

Ei ole vain yhtä urapolkua

Destialla et uraudu polulle, joka vie vain yhteen ennalta määrättyyn päätepysäkkiin. Pääset aktiivisesti vaikuttamaan suuntaasi – omien mielenkiintosi kohteiden ja osaamisesi pohjalta. Mahdollisuuksia riittää.

Työtä elämän ehdoilla

Vaikka teemme töitä saman päämäärän eteen, ymmärrämme, että elämässä on muutakin kuin työ. Ja niin pitääkin olla. Siksi tarjoamme joustavuutta muuttuviin elämäntilanteisiin. Meille on sydämenasia, että sinä pystyt antamaan aikaa elämän tärkeimpiin asioihin.

Olemme suurin ja siksi monipuolisin

Suomen suurimpana infra-yhtiönä ja osana kansainvälistä Colas-konsernia tarjoamme lukuisia eri mahdollisuuksia kehittää itseäsi. Myös toisiltamme oppiminen kuuluu destialaisuuteen – yhdessä kehitämme ihmislähtöisestä infrasta entistä parempaa.

Hyvä saa palkkansa

Haluamme palkita hyvästä työstä. Siksi tulospalkitsemisen perusteet ovat yrityksessämme kaikille avoimet ja palkka on muutenkin houkuttelevalla tasolla. Tarjoamme myös laajan työterveyshuollon ja monipuoliset työsuhde-edut.

Hyvinvoivat destialaiset kaiken a ja o

Hyvinvoiva henkilöstömme on kaiken tekemisemme keskiössä.

Kannustamme destialaisia ylläpitämään työkykyään tarjoamalla kattavat terveys- ja hyvinvointipalvelut sekä hyvinvointia erilaisissa elämäntilanteissa tukevia etuja (mm. 400 € kulttuuriin, liikuntaan, hierontaan ja hammashoitoon).

Edistämme tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta kannustamalla työn ja vapaa-ajan tasapainottamiseen, huomioimalla ikääntyvien työntekijöiden tarpeet sekä tarjoamalla joustavia työaikamahdollisuuksia esimerkiksi hybridityön kautta.

Vuonna 2021 eNPS-lukumme eli henkilöstön suositusindeksimme nousi ollen 30 (2020: 27).

Valmentava johtaminen

Panostamme valmentavan johtamisen kehittämiseen. Haluamme taata, että jokaista destialaista johdetaan ihmisläheisesti. Näin ihmisten motivaatio säilyy, osaaminen kehittyy ja he voivat hyvin.

Sisäisiin johtamisohjelmiimme osallistuu joka vuosi noin 40 esihenkilöä. Innostavan johtamisen kautta varmistamme, että jokaisella destialaisella on esimerkillinen esihenkilö, joka antaa vastuuta, on tarpeeksi läsnä ja kannustaa.

Meillä saa aidosti vaikuttaa urapolkuunsa

Kannustamme destialaisia ylläpitämään ja kehittämään omaa osaamistaan. Tuemme jatkuvaa oppimista muun muassa vuosittaisilla ura- ja osaamiskeskusteluilla, joissa pääpainona on arvioida onnistumisia, osaamista sekä uratoiveita lyhyellä ja pitkällä aikavälillä.

Omistajamme Colasin kautta meillä on 55 000 kollegaa 50 eri maassa. Suuri talomme ja kansainvälinen omistajamme mahdollistaa monenlaisia urapolkumahdollisuuksia sekä kansainvälisen osaamisen jakamisen.

Palkitsemme suorituksia

Arvomme ohjaavat myös palkitsemistamme. Tarjoamme kilpailukykyisen kokonaisuuden aineellista ja aineetonta palkitsemista läpi vuoden.

Kannustinjärjestelmämme palkitsee yksilöitä, tiimejä ja koko henkilöstöä hyvistä suorituksista sekä yhtiön menestyksestä. Toimivan tulosjohtamisen avulla jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa omaan palkitsemiseensa.

Kuuntelemme henkilöstöämme

Keräämme henkilöstöltämme palautetta säännöllisillä pulssi- ja henkilöstötutkimuksilla. Jokainen destialainen pääsee siis antamaan äänensä ja vaikuttamaan oman tiimin ja koko työyhteisön kehittämiseen.

Viime vuonna tunnistimme yhdeksi kehityskohteeksemme roolien ja vastuualueiden selkiyttämisen. Vastauksena henkilöstöllemme loimme eri tehtäviin tehtävänkuvauksia, joita voimme hyödyntää sekä uuden henkilön perehdytyksessä että palaute- ja tavoitekeskusteluissa.

Vuoden 2022 henkilöstötutkimusten perusteella olemme jälleen yksi Suomen innostavimmista työpaikoista.

Onko sinulla kysyttävää? Ota meihin yhteyttä!

Heräsikö mieleesi kysymys rekrytointiprosessista tai Destiassa työskentelystä? Ota meihin yhteyttä! Autamme sinua mielellämme.

Lotta Lukka

HRD-asiantuntija

rekrytointi@destia.fi

Kiinnostuitko? Lähetä hakemuksesi jo tänään!

Etsimme jatkuvasti uusia destialaisia erilaisiin rooleihin infran suunnitteluun, rakentamiseen ja kunnossapitoon sekä erilaisiin tukitoimintoihin.