Turvallista ja täsmällistä rautatieliikennettä ratojen kunnossapidolla

Mahdollistamme ihmisten ja tavaraliikenteen liikkumisen vuoden jokaisena päivänä. Olemme nimittäin merkittävä radan päällysrakenteen ja turvalaitteiden kunnossapitäjä Suomessa.

Toimimme laajalti ympäri rataverkkoa ja tunnemme paikalliset olosuhteet. Tarkastamme ja huollamme rataa ja rataympäristöä vuoden- ja vuorokaudenajasta riippumatta. Pidennämme rataverkon elinkaarta ennakoivilla, oikeanaikaisilla ja -suuruisilla toimenpiteillä.

Kunnossapidämme niin suurilla nopeuksilla liikennöitäviä pääratoja kuin vähäliikenteisiä rataosuuksia.

Radan kunnossapitourakoihin sisältyy radan päällysrakenteiden, vaihteiden, radan varusteiden ja laitteiden, alus- ja pohjarakenteiden, rautatiealueiden, liikennepaikkojen, ulkoalueiden sekä ohjaus- ja turvalaitteiden kunnossapitoa. Lisäksi alueiden kunnossapitovastuisiin sisältyy kunnossapidon työmaa-aikaiset mittaustyöt sekä vuosittaiset laadunvalvontamittaukset (mm. vaihteet, UA-mittaukset). Kunnossapitoalueisiin voi sisältyä erikoispiirteinä muuan muassa laskumäkiä, kaksoisraideosuuksia ja tunneleita.

Käynnissä olevat kunnossapitourakat

  • Kunnossapitoalue 3, Riihimäki-Kokkola
  • Kunnossapitoalue 5, Haapamäen tähti
  • Kunnossapitoalue 6, Savon rata
  • Kunnossapitoalue 7, Karjalan rata
  • Kunnossapitoalue 8, Ylä-Savo
Infran taju
Infra nyt

Talvi haastaa ratojen kunnossapidon

Ratojen kunnossapito on ympärivuotista ja tilanteen mukaan määräytyvää työtä, jolla varmistetaan toimiva ja turvallinen junaliikenne kaikkialla Suomessa.