Hämeentiestä entistä sujuvampi liikkujille

Uudistimme Hämeentien jalankululle, pyöräilylle ja joukkoliikenteelle tarkoitetuksi kaduksi reilut kaksi vuotta kestäneessä hankkeessa. Tavoitteena oli parantaa liikenteen turvallisuutta ja sujuvuutta. Hankkeen myötä pyöräilyn, kävelyn ja joukkoliikenteen mahdollisuudet lisääntyivät ja vastaavasti henkilöautoliikenne väheni.

Hämeentien urakka-alue kattoi noin 1,5 kilometriä Hämeentietä Kurvista Hakaniemeen Siltasaarenkadun ja Helsinginkadun välillä. Lisäksi alueeseen kuuluivat tieosuuden risteävät kadut, joista merkittävimpinä Viides linja ja Haapaniemenkatu.

Uusimme Hämeentiellä kulkevan raitiotien kiskot sekä kadun alla olevat vesijohdot, viemärit ja kaapelit. Lisäksi asensimme reunakiviä ja noppakiviraitoja ja kunnostimme Sörnäisten metroasemaa.

Urakka-alue sijaitsi haastavassa kaupunkiympäristössä, jossa on tiivis asutus, yrityksiä, päiväkoteja ja oppilaitoksia, minkä lisäksi työmaan läpi kulki vilkas joukkoliikenne. Tietyömaa vaikuttikin koko urakan ajan päivittäin noin 50 000 ihmisen elämään. Koko hankkeen ajan tavoitteenamme oli varmistaa turvallisen ja sujuvan arjen jatkuminen. Onnistuimme tavoitteessamme huolellisilla järjestelyillä ja ajantasaisella viestinnällä.

Infran taju
Infra nyt

Helsingin suurin tietyömaa teki Hämeentiestä rauhallisemman

Reilut kaksi vuotta kestäneessä hankkeessa Destia toteutti Hämeentien uudistuksen jalankululle, pyöräilylle ja joukkoliikenteelle tarkoitetuksi kaduksi.