Uratarina Väylärakentaminen

Reissutyö vie projekteille ympäri Suomen

Puuseppänä työuransa aloittanut Hannu Kukkala on malliesimerkki siitä, miten takaisku ja suunnanvaihdos voivat avata tien merkityksellisiin tehtäviin ja elämää rikastuttavalle uralle.

”Kaksitoista vuotta sitten olin vakavassa työtapaturmassa, jota seurasi pitkä ja rankka toipuminen. Entiseen työhön ei ollut paluuta ja edessä oli uudelleenkouluttautuminen. Vuonna 2014 lähdin sitten opiskelemaan Savonia-ammattikorkeakouluun rakennusinsinööriksi.”

Tottuneena käsityöläisenä ja oman taloprojektin siivittämänä rakennusala tuntui uuden edessä luontevalta valinnalta. Liikkuvaista ja sosiaalista tekijää tietokoneen ääressä vietetyt työpäivät eivät houkutelleet, ja infrarakentaminen vaikutti mukavalta ja monipuoliselta suunnalta. Lisäksi alalta löytyy paljon työtehtäviä, jotka soveltuivat Hannulle myös tapaturman jälkeen.

Projektit veivät eri puolille Suomea

Destialle Hannun urapolku johdatti opintojen toisena harjoittelukesänä. Tuolloin hän aloitti turvallisuustehtävissä, jotka jatkuivat myös valmistumisen jälkeen vuonna 2018. Liikkuva projektityö, tai Hannulle tuttavallisemmin reissutyö, alkoi heti seuraavana vuonna työmaainsinöörinä Mikkeli-Nuutilanmäen hankkeella.

”Työmatkaa oli noin 130–160 kilometriä riippuen projektin työvaiheista, mikä tuntui silloin aika pitkältä. Elokuussa 2021 aloitin kuitenkin nykyisessä tehtävässäni Hämeenkyrönväylän hankkeella ja työmatkani piteni huomattavasti: Hämeenkyröön on Kuopiosta 350 kilometriä. Näillä etäisyyksillä asun työviikot työmaan läheisyydessä reissukämpillä”, Hannu naurahtaa.

Hämeenkyrössä Hannu toimii monipuolisessa roolissa työmaainsinöörinä. Hän on erikoistunut asfaltointiin ja kantavaan kerrokseen, minkä lisäksi hän on ajan mittaan saanut vastuuta myös kaide- ja valaistustöissä. Ohitustie avattiin liikenteelle jo viime vuoden puolella ja edessä on enää muutamia viimeistelytöitä sekä lopulliset päällysteet.

Reissutyö vaatii joustoa ja priorisointia kaikilta osapuolilta

Tällä hetkellä Hannun normaali työviikko alkaa maanantaisin kolmen aikaan aamulla ja työmatka alkaa puoli neljän maissa. Tällä aikataululla hän ehtii ajaa työmaalle turvallisesti.

”Itselleni aamuvirkkuna tämä aamulla lähteminen on suhteellisen helppoa. Olen myös sopinut esihenkilöni kanssa, ettei minun tarvitse olla paikalla heti aamuseitsemältä. Nykyinen reissukämppäni on oma yksiö, jossa on oikein hyvä olla ja jossa voin myös levätä kunnolla. Torstaisin ajan työpäivän jälkeen kotiin ja perillä olen ollut yleensä siinä iltakahdeksan jälkeen. Yleensä perjantaisin riittää toimistotöitä myös kotona tehtäväksi.”

Tekemistä ei viikoista puutu, sillä Hannun perheeseen kuuluu työssäkäyvän vaimon lisäksi yhteensä yhdeksän lasta. Suuri perhe tuo omat haasteensa reissutyöhön ja mahdollisuus joustavaan nelipäiväiseen työviikkoon on ollut merkittävä etu.

”Vapaa-ajallani pystyn ja saan irrottautua työstäni ja olla täysin läsnä kotona perheeni kanssa. Vaimoni taas pyörittää perhettä viikot, kun olen reissun päällä. Pidän työstäni, mutta perhe tulee aina ensin ja vaikka tähän meni aikansa sopeutua, niin koen, että avoimilla mielin reissutyön ja suurperheen yhdistäminen onnistuu kyllä.”

Monipuolisuus ajaa uusille projekteille

Hannun mukaan reissutyössä parasta on monipuoliset työtehtävät ja mahdollisuus jatkuvasti kehittää omaa osaamistaan, mikä puolestaan avaa myös uusia mahdollisuuksia eri urapolkuihin Destialla.
”Destialla on valtava skaala erilaisia mahdollisuuksia ja omien kiinnostuksen kohteiden ja vahvuuksien mukaan on lukuisia vaihtoehtoja edetä omalla urallaan itselleen mieleisellä tavalla. Esimerkiksi itse opiskelen parhaillaan uutta Rata-kurssilla ja olen aikaisemmin päässyt toimimaan turvallisuuspäällikön sijaisena Yaran lannoitetehtaan urakalla Siilinjärvellä.”

Jopa tuhat kilometriä viikossa ajava Hannu painottaa reissutyössä työelämän tasapainottamisen ja oman hyvinvoinnin priorisoimisen tärkeyttä. Myös mielekkäälle ajanvietteelle on tarvetta tavallista pidemmillä työmatkoilla.

”Itsestään huolehtiminen, riittävä nukkuminen ja liikkuminen on nykyisin entistäkin tärkeämpää. Pitkiä ajomatkoja myös helpottaa, kun on autossa työmatkalla äänikirja aina päällä. Se on tosi mukavaa ajanvietettä ja vuodessa kuuntelen lähes sata kirjaa. Lempikategorioitani ovat historia, elämänkerrat ja rikosvastuu. Viimeisimpiä kuuntelemisen arvoisia suosituksiani on Reino Lehväslaihon Kolttasissit ja Michelle Obaman muistelmateos Valo meissä kaikissa.”