Vastuullinen työpaikka

Haluamme menestyä vastuullisesti

Vastuullisuus ohjaa kaikkea tekemistämme. Meille onkin erittäin tärkeää kantaa vastuumme kaikista destialaisista työnantajana. Olemme jatkuvasti uudistuva yhtiö, jossa jokainen voi kokea tekevänsä merkityksellistä työtä osana voittavaa joukkuetta.

Arvomme ja johtamislupauksemme ohjaavat käyttäytymistämme, päätöksentekoamme ja johtamistamme kaikissa arjen tilanteissa. Voittava joukkueemme oppii toisilta ja työtä tekemällä.

Vuonna 2022 olimme tutkitusti Suomen vastuullisin työnantaja isojen 1000+-organisaatioiden kategoriassa (Vastuullinen työnantaja -tutkimus).

Vastuullisuus on konkreettisia tekoja

Millainen on vastuullinen yritys? Kuinka yritys voi toimia vastuullisena työnantajana niin pitkää uraa tehneille kuin ensimmäisessä työpaikassaan aloittaville nuorille?

Kehitymme vastuullisena työnantajana jatkuvasti

Olemme mukana Oikotien Vastuullinen työpaikka -kampanjassa. Olemme sitoutuneet luomaan sinulle ja kaikille muille parempaa työelämää infra-alalla arvojemme sekä kampanjan periaatteiden mukaisesti.

1. Kunnioitamme työnhakijaa.

Viestimme hakijoille koko rekrytointiprosessin ajan sen etenemisestä ja varmistamme myös, että sinulle jää miellyttävä kokemus koko rekrytointiprosessin ajalta. Rekrytointiprosessin päätyttyä voit antaa meille anonyymia palautetta kokemuksestasi.

2. Perehdytämme työhön kunnolla.

Perehdytys on meillä keskeisessä asemassa ja teemme sitä niin työmaalla, verkkopohjaisessa oppimisympäristössämme kuin kesätyöntekijöiden perehdytystilaisuuksissa. Kollegasi ovat tukenasi ja auttavat työhön perehdytyksessä ja työtapojen omaksumisessa.

3. Esihenkilömme ovat työntekijöitä varten.

Johtamislupauksemme mukaisesti esihenkilösi on läsnä, antaa vastuuta, kannustaa ja toimii hyvänä esimerkkinä vastuullisten toimintatapojen toteuttamisessa. Panostamme valmentavaan johtamiseen, jotta jokaista destialaista johdetaan ihmisläheisesti.

4. Tarjoamamme työ on merkityksellistä, jossa saa kehittyä.

Arvomme Uudistuen mukaan haluamme kannustaa henkilöstöämme jatkuvasti ylläpitämään ja kehittämään omaa osaamistaan ja ammattitaitoaan, työssäoppimisen ollessa kehittymisen tärkein muoto. Lisäksi tuemme jatkuvaa oppimista muun muassa vuosittaisilla ura- ja osaamiskeskusteluilla, joissa pääpainona on arvioida onnistumisia, osaamista sekä uratoiveita lyhyellä ja pitkällä aikavälillä. Mahdollistamme kehittymisesi, ja työsi merkitys näkyy ympäri Suomea. Tiedostamme tärkeän roolimme myös monen nuoren ensimmäisenä kokemuksena työelämästä.

5. Puutumme syrjivään kohteluun heti.

Meille kaikki destialaiset ovat yhtä arvokkaita ja kohtelemme kaikkia tasapuolisesti, oikeudenmukaisesti ja kunnioittaen. Olemme mukana Työ ei syrji -kampanjassa, ja meillä on nollatoleranssi syrjinnälle.

6. Huolehdimme työntekijöidemme hyvinvoinnista.

Huolehdimme turvallisesta ja terveellisestä työympäristöstä ja hyvinvoiva henkilöstö on meille kaiken a ja o. Kannustamme destialaisia ylläpitämään työkykyään tarjoamalla kattavat terveys- ja hyvinvointipalvelut sekä vireyttä edistäviä henkilöstöetuja. Arvostamme työn ja vapaa-ajan tasapainoa ja sen tukemiseksi tarjoamme joustavia työaikamahdollisuuksia erilaisiin elämäntilanteisiin esimerkiksi hybridityön kautta.

7. Maksamme kohtuullista palkkaa.

Palkitsemisen periaatteemme pohjautuvat arvoihimme. Palkitseminen perustuu suoritukseesi ja se on alallamme kilpailukykyistä, kannustavaa ja oikeudenmukaista. Myös peruspalkan päälle tulevien tulospalkkioiden perusteet ja arviointimenetelmät ovat organisaatiossa viestitty avoimesti kaikille. Opiskelijoille tarjoamme suositusten mukaisesti palkkaa opintojen valmiusasteen ja aiemman työkokemuksen mukaan.

Heräsikö kysyttävää? Ota meihin yhteyttä!

Onko sinulla kysymys rekrytointiprosessista tai Destiassa työskentelystä? Ota meihin yhteyttä! Autamme sinua mielellämme.

Lotta Lukka

HRD-asiantuntija

rekrytointi@destia.fi

Haluaisitko kuulla meistä vielä lisää?