Tiedote

Destia voitti allianssisopimuksen Vaasan kaupungin ulkovalaistuksesta ja liikennevaloista

Destia on voittanut sopimuksen Vaasan kaupungin ulkovalaistuksen, liikennevalojen, tietoliikenteen sekä kameravalvonnan suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta vuosille 2023-2025. Vaasan kaupungin kanssa allianssina toteutettava hanke on vasta toinen laatuaan Suomessa.

”Valaistuksella on suuri merkitys kaupungin viihtyisyyteen ja turvallisuuteen. Sopimuskauden aikana kaupungin liikennevaloihin ja ulkovalaistukseen onkin luvassa merkittäviä investointeja ja saneerauksia. Allianssimallilla toteutettu hanke helpottaa toimintaamme ja parantaa kustannustehokkuutta. Yhdessä Destian kanssa varmistamme, että sähköinfra on osaltaan helpottamassa vaasalaisten ja Vaasassa liikkuvien elämää”, sanoo Jukka Talvi, kuntatekniikan johtaja, Vaasan kaupunki.

”Sähköallianssi on meille iso aluevaltaus Länsi-Suomesta. Voimme tuoda Vaasaan uusia innovaatioita telematiikkaan ja ulkovalaistukseen, voimme esimerkiksi hyödyntää tutkia ja konenäköä turvallisuusratkaisuissa. Allianssimallilla toteutetussa urakassa voimme yhdessä selvittää parhaat ratkaisut kaupungin tarpeisiin. Loistavalla valaistuksella ja toimivilla telematiikkaratkaisuilla varmistamme turvallisen liikkuminen, asumisen ja yrittämisen Vaasassa”, sanoo Destian Telematiikka-yksikön päällikkö Ville Mäki-Lohiluoma.

Destia on älykkään, sujuvan ja turvallisen liikenteen osaaja ja yksi Suomen johtavista tietelematiikan rakentajista ja ylläpitäjistä. Telematiikkajärjestelmiä ovat esimerkiksi muuttuvat nopeus-, varoitus- ja tiedotusopastemerkit, tiesääasemat, liikenteenlaskentalaitteistot sekä liikenteen seurantakamerat. Destian erityisosaamista ovat liikenteenlaskentaratkaisut, kamerasovellukset ja tieympäristössä käytettävä tietoliikenne.

Uuden valaistuksen rakentamisen lisäksi Destia saneeraa vanhoja valaistusverkkoja sekä valaisee erikoisvalaistuskohteita, kuten julkisivuja ja siltoja.

Valaistusasennus. Kuva: Destia

Ilmakuva Vaasasta: Christoffer Björklund