Tiedotteet

Vinkit vaikuttavaan kesätyöhakemukseen

07.01.2020 09:00:00

Sami kertoo onnistuneen hakemuksen ainesosat.

Haastattelimme Palvelukonseptit ja kaupunkikehitys -yksikön päällikkönä työskentelevää Sami Snellmania työhakemuksen laatimisesta. Millaisiin asioihin työhakemuksessa kannattaa kiinnittää huomiota, jotta saa toivomansa kesätyöpaikan? Sami kertoo onnistuneen hakemuksen ainesosat.

Työhakemus tulisi Samin mukaan aloittaa kertomalla, missä vaiheessa opinnot ovat ja mahdollisesta aiemmasta työkokemuksesta. Tärkeää olisi tuoda ilmi, mikä työpaikassa ja mahdollisesti työnantajassa kiinnostaa sekä miksi on hakemassa kyseiseen paikkaan. Kerro myös, millaisia odotuksia sinulla on työstä.

- Pyri kertomaan mahdollisimman konkreettisesti mitä jo osaat, esimerkiksi kokemus ohjelmistoista, sekä millaisia työtehtäviä olet aiemmin tehnyt. Muista kuitenkin, että kaikki aloittavat jostain eikä alan kokemus kesätöissä ole oleellisinta, vaan se, millainen henkilö olet, Sami neuvoo.

Mikäli työkokemusta ei vielä ole paljon, voi hakemuksessa kertoa, mitkä asiat opinnoissa kiinnostavat ja millaista hyötyä opinnoista olisi työssä - ja päinvastoin, mitä annettavaa kesätyöllä olisi opintoihin. Sopivuuden työhön voi myös osoittaa kertomalla teoriassa, kuinka toimisi haettavassa tehtävässä.

Hakemuksen olettamuksena rehellisyys

Työnhakuilmoitus tulisi lukea huolellisesti läpi, sillä ilmoituksessa kuvaillaan usein tarkasti, minkälaista henkilöä tehtävään haetaan. Hakemuksessa kannattaakin tuoda esille, millainen henkilö olet. Halutessaan voi kertoa myös harrastuksista ja muista hakemusta täydentävistä seikoista.

- Jotta työnantaja saa sinusta mahdollisimman oikean kuvan, niin ole kaikin puolin rehellinen, myös harrastusten osalta. Aidot kiinnostuksen kohteet kannattaa mainita, Sami ohjeistaa.

Kuinka jäädä mieleen

Kuinka sitten jäädä työnantajan mieleen mahdollisen positiivisella tavalla?

- Erottautua kannattaa, mutta ei liian räikeästi. Pyri kuvaamaan, mitä annettavaa sinulla on yritykselle. Yritys kyllä kertoo palkan ja muut mahdolliset edut, Sami vinkkaa.

Samin mukaan myös suosittelijat on hyvä ilmoittaa hakemuksessa, sillä se antaa positiivisen vaikutelman.

- Kerro heti hakemuksen alussa tärkeimmät asiat ja lopussa harrastukset ja vastaavat. Hakemuksen tulisi mahtua yhdelle sivulle, Sami kiteyttää.


< Palaa takaisin