Tiedotteet

Turvallisempi kouluympäristö Kyröskoskelle

08.08.2019 09:30:00

Destia on toteuttanut koululaisten turvallisuutta edistävää projektia Kyröskosken koululla.

Liikenneturvallisuus on ajankohtaisimmillaan aina elokuussa, kun koululaiset palaavat kesälomalta, ja uudet ekaluokkalaiset aloittavat koulutiensä. Huolella yhdessä harjoiteltu kulkureitti ja liikennesääntöjen opettelu auttavat koululaisia taittamaan matkat turvallisesti. Tärkeä rooli jalankulkijoiden turvallisuudessa on kuitenkin myös toimivilla liikennejärjestelyillä - erityisesti koulujen läheisyydessä.

Kesällä 2019 Destia on toteuttanut koululaisten turvallisuutta edistävää projektia Kyröskosken koululla Hämeenkyrössä Pirkanmaalla. Projektin tarkoituksena on tehdä koulun saattoliikenteestä jäsennellympää ja siten luoda entistä turvallisempi ympäristö koulun noin 250 oppilaalle ja muille alueella liikkuville.

Hankkeen tilaajana on Hämeenkyrön kunta. Projektin taustalla on vuonna 2016 toteutettu alueellinen liikenneturvallisuussuunnitelma, jossa Kyröskosken koulun alueen liikennöinti tunnistettiin yhdeksi parannuksia vaativaksi kohteeksi. Projektissa kevyen liikenteen väylät erotetaan piha-alueista ja koulukuljetuksia varten rakennetaan erillinen saattolenkki, joka sallii mm. linja-autojen sujuvan pysähtymisen. Lisäksi koulun läheisyyteen rakennetaan erillinen kääntöpaikka.

Työmaalla kesätöissä viihtynyt insinöörioppilas Ari Hautaniemi kuvailee kesää opettavaiseksi. Työ on ollut monipuolista ja vastuuta on annettu: “Työmaan valmistuessa uusi saattoliikennejärjestelmä lisää lasten turvallisuutta. Esimerkiksi hidastenousut alentavat nopeutta ennen pysäkkien kohtia.”

Destian projekti alkoi kesäkuussa 2019 ja on valmistumassa tilaajan aikataulusta edellä. Koulujen syyslukukausi potkaistaan käyntiin torstaina 8. elokuuta, ja viimeiset päällystystyöt valmistuvat sopivasti keskiviikkona.

”On kaikkien kannalta parempi, että koneilla tehtävät työt saadaan valmiiksi ennen kuin koululaiset palaavat pihapiiriin. Viimeistelytöitä mm. kivetysten ja viheralueiden parissa jatketaan kuitenkin vielä koulujen alettua”, toteaa Parkanon alueurakasta vastaava työpäällikkö Annukka Hakala.


< Palaa takaisin