Tiedotteet

Harjoittelija tarina: Jukka Tiainen

18.09.2017 09:55:00

Jukka Tiainen työskenteli kesätyöntekijänä Destiassa kesällä 2017 ja kertoi kuulumisia Imatran vesivoimalaitoksen patotyömaalta Instagramiin.

Destian kesätyöntekijät ottivat kesän alussa ohjat Destian Instagram-tilillä. Kesän ajaksi oli kullekin viikolle vastuutettu oma päivittäjä, joka omin sanoin sekä kuvin ja videoin kertoi, mitä eri puolilla Destiaa oikein tapahtuu. Seuraa meitä Instagramissa @destia_oy ja tutustut samalla tositoimijoihimme ympäri Suomen.

Jukka Tiainen työskenteli insinöörioppilaana Destian Imatran vesivoimalaitoksen patotyömaalla. Jukan postauksissa Destian Instagram-tilillä pääsimme kurkkaamaan mm. työpadon rakentamista. Jukka jatkaa meillä tuntityöläisenä sekä kirjoittaa samalla opinnäytetyötä Destialle.

Miten minusta tuli tositoimija?

Olen lähtöisin Parikkalasta Saarelta, nykyisin opiskelen Lappeenrannassa. Peruskoulun jälkeen vuorossa oli ylioppilaaksi lukeminen Parikkalan lukiossa. Lukion jälkeen suunta ei ollut vielä aivan selvillä, joten lähdin Lappeenrantaan opiskelemaan koneinsinöörin opintoja. Vuoden opiskelujen jälkeen ala ei tuntunut omalta, joten vaihdoin rakennuspuolelle. Rakentamisesta ja koneiden käytöstä oli jo kokemusta kotoa, maatilan töistä.

Kolmen vuoden rakennusalan opiskelun jälkeen olen valinnut alakseni maanrakentamisen projektinjohdon. Kolmannen vuoden kevät oli meillä Saimaan ammattikorkeakoulussa suunniteltu kokonaan harjoitteluksi, joten ennen joulua 2016 otin puhelimen käteen ja kävin kyselemään avoimia harjoittelupaikkoja. Muutamassa paikassa kieltäydyttiin töiden puutteen perusteella, harjoittelun ajankohdan ollessa kaikista kylmimpään vuodenaikaan talvella. Kuitenkin Destian Lappeenrannan toimipisteellä minut otettiin remmiin mukaan ja suunnaksi annettiin Imatran patotyömaa.

Mitä työsi pitää sisällään?

Työpisteeni sijaitsi Destian urakoiman Imatran vesivoimalaitoksen patotyömaalla. Kuluneen vuoden aikana olen työskennellyt patotyömaan lisäksi Imatranajojen RR-radan rakentamisen sekä Vt 6 siltojen takuukorjaustöiden parissa.

Töissä minulle on aina annettu oma urakan osa-alue hoidettavaksi. Keväällä ja alkukesästä olin mukana RR-radan rakennustöissä sekä siltojen korjauksessa ja loppukesästä sain tehtäväkseni patotyömaalta salaojien rakentamisen läntisen reunamuurin viereen.

Työni pitivät sisällään töiden suunnittelua, materiaalien ja resurssien hankkimista, töideni taloudellista seurantaa sekä työnjohtotehtäviä.

Millainen Destia on työpaikkana?

Destia on ensimmäinen suurempi rakennusyhtiö, jossa olen ollut töissä. Aikana, jona olen ollut Destiassa, olen nähnyt, että talossa on ammattitaitoa ja työt tehdään huolellisesti loppuun saakka. Töissä ollaan napakalla asenteella ja urakkaa viedään eteenpäin päivä kerrallaan samalla pitäen kokonaisuutta kasassa tehokkaan ja ammattitaitoisen työn suunnittelun kautta.

Työpaikallani on hyvä ilmapiiri, työkaverini ovat olleet erittäin kannustavia ja neuvoja olen saanut aina niitä kysymällä. Destiassa työntekijöistä pidetään huolta.

Töissäni olen saanut vapaat kädet ja kohtuullisen paljon vastuuta. Kuluneen vuoden aikana olen oppinut erittäin paljon niin rakennusteknisiä kuin insinöörityöhön liittyviä asioita.

Kiitokset työpäällikkö Jari Tirrille ja muille alueen destialaisille tästä opettavasta jaksosta insinöörityöurani starttaamiseksi. Syksyllä ja keväällä katsellaan opiskelut valmiiksi, jonka jälkeen tulisin mielelläni takaisin töihin Destialle.


< Palaa takaisin