Tiedotteet

Destia pääurakoitsijana Iitin moottoriurheilukeskuksen rakennushankkeessa

31.08.2015 08:30:00

Destia on valittu Iittiin toteutettavan moottoriurheilukeskuksen, KymiRingin, ensimmäisen kehitysvaiheen pääurakoitsijaksi. Kehitysvaiheen sopimus allekirjoitettiin 28.8.2015. KymiRingistä on suunniteltu Pohjois-Euroopan johtava ajokoulutus- ja liikenneturvallisuus- sekä moottoriurheilukeskus.

Ajokoulutuskeskus käsittää ajoharjoitteluradan, jossa voidaan toteuttaa raskaan liikenteen ja pelastus- ja puolustusvoimien ajoneuvojen ajokoulutusta sekä siviililiikenneajoneuvojen ajoharjoittelua. Moottoriurheilutoiminnalle suunniteltava kokonaisuus koostuu 4,7 kilometriä pitkästä asfaltoidusta kansainvälisesti luokitellusta moottoriradasta, jonka yhteyteen rakennetaan rallicrossrata. Lisäksi alueelle toteutetaan kartingrata sekä motocross-, speedway- ja endurorata. Alueelle on tarkoitus rakentaa myös hotelli, yrityspuisto, varikkoalue ja palvelukeskus.

– On hienoa olla mukana toteuttamassa Pohjois-Euroopan suurinta moottoriurheilukeskusta. Hankkeen monipuolisuuden ansiosta pystymme hyödyntämään koko talon osaamistamme sekä vahvaa Kymenlaakson alueen paikallistuntemustamme ja paikallista kumppaniverkostoamme. Urakka on merkittävä voitto aluerakentamisen saralla, kertoo Destian työpäällikkö Marko Haapanen.

Allianssikilpailutuksessa oli mukana viisi tarjoajaa, joista Destian esittämä tarjous valittiin WSP Finland Oy:n järjestämässä kilpailutuksessa parhaaksi.

– Haimme avoimen kilpailun kautta kumppaniksemme toteuttajaa, joka täytti parhaiten meidän ja KymiRingin kanssa yhdessä määrittelemämme arviointikriteerit. Hakijat pisteytettiin avoimessa kilpailutuksessa ja painotimme erityisesti laaja-alaista osaamista ja kunnossa olevaa taloutta, kertoo WSP:n johtaja Jari Kaukonen.

KymiRing-allianssiurakka toteutetaan vaiheittain, ja ensimmäisenä käynnistyy noin puolen vuoden kestävä kehitysvaihe, joka sisältää hankkeen suunnittelun, teknisten ratkaisujen, kustannusten, tavoitemittareiden, toteutumisaikataulun sekä riskien analysoimisen. Tavoitteena on aloittaa toiminta mahdollisesti jo vuonna 2016. Allianssimallissa tilaaja ja urakoitsijat muodostavat yhteistyöryhmän, allianssin, joka yhdessä vastaa hankkeen suunnittelusta ja toteuttamisesta.

Lisätietoa: Destian työpäällikkö Marko Haapanen, p. 0401599648 WSP Finland Oy:n johtaja Jari Kaukonen, p. 0400843951 Kouvola Innovationin projektipäällikkö Timo Pohjola, p. 0400754882

Tiedostot

release.html


< Palaa takaisin