Tiedotteet

DESTIA OSTAA ENEMMISTÖOSUUDEN POHJA-, INSINÖÖRI- JA KALLIORAKENTAMISEEN ERIKOISTUNEESTA ITS-VAHVISTUKSESTA

22.03.2016 09:15:00

Destia Group OyjPörssitiedote22.3.2016, 9:15 (CET +1) Destia ostaa enemmistöosuu...

Destia Group Oyj
Pörssitiedote
22.3.2016, 9:15 (CET +1)

Destia ostaa enemmistöosuuden pohja-, insinööri- ja kalliorakentamiseen erikoistuneesta ITS-Vahvistuksesta

Destia Oy ja ITS-Vahvistus Oy allekirjoittivat tänään 22.3.2016 sopimuksen yrityskaupasta, jossa Destia ostaa enemmistöosuuden ITS-Vahvistuksesta. ITS-Vahvistuksen toimiva johto myy yhtiöstä 51 prosenttia Destialle. Vähemmistöosuuden, 49 prosenttia, omistus säilyy yhtiön toimivalla johdolla. Osapuolet ovat sopineet, että solmitun kaupan hintaa ei julkisteta. Kaupan arvioidaan toteutuvan 1.4.2016 mennessä.

ITS-Vahvistuksen liikevaihto vuonna 2015 oli noin 7,6 miljoonaa euroa. Yhtiö työllistää 35 henkilöä. Kaupan toteuduttua yhtiön nimi muuttuu Destia Engineering Oy:ksi. Yhtiön nykyinen toimitusjohtaja Arto Niemeläinen jatkaa tehtävässään myös tehdyn yrityskaupan jälkeen.

”ITS-Vahvistuksella on vankka pohja-, insinööri- ja kalliorakentamisen erikoisosaaminen, joka tukee Destian palveluportfoliota ja vahvistaa kasvustrategiamme tavoitteiden toteutumista. ITS-Vahvistuksen osaavan henkilöstön ja erikoistöihin suunnatun kaluston ansiosta voimme palvella asiakkaitamme entistä monipuolisemmin vaativien infraratkaisujen toteuttamisessa”, kertoo Destian toimitusjohtaja Hannu Leinonen.

”Tehdyn järjestelyn myötä saamme tukevan selkänojan kasvustrategiamme toteuttamista varten. Destian resurssipohja, maantieteellinen peitto sekä kokemus suurprojekteista muodostavat yhdessä erikoisosaamisemme kanssa moniosaavan kokonaisuuden sekä vahvan perustan kasvulle. Järjestelyn tuloksena Destia on jatkossa entistäkin monipuolisempi toimija infrarakentamisen markkinassa”, toteaa ITS-Vahvistuksen toimitusjohtaja Arto Niemeläinen.

DESTIA GROUP OYJ
Konserniviestintä

Lisätietoja:
Destia Group Oyj, toimitusjohtaja Hannu Leinonen, p. 020 444 4000
ITS-Vahvistus Oy, toimitusjohtaja Arto Niemeläinen, p. 020 155 0651

Jakelu:
Nasdaq Helsinki Oy
Keskeiset tiedotusvälineet
www.destia.fi

Destia:
Destia on infra- ja rakennusalan palveluyhtiö, joka rakentaa, ylläpitää ja suunnittelee liikenneväylien ja ratojen sekä liikenne- ja teollisuusympäristöjen lisäksi kokonaisia elinympäristöjä. Vuonna 2015 yhtiön liikevaihto oli yli 460 miljoonaa euroa. Toteutamme toimivampaa maailmaa pala palalta 1 500 destialaisen voimin ympäri Suomen.

ITS-Vahvistus:
ITS-Vahvistus on pohjanvahvistustöihin ja kalliorakentamiseen keskittynyt Suomessa ja lähialueilla toimiva yritys. ITS-Vahvistus suorittaa kaikki pohjarakentamisen ja maanalaisen rakentamisen erikoistyöt. Yrityksen tyypillisimpiä tuotteita ja työmenetelmiä ovat paalutus-, ponttaus-, tukiseinä-, ankkurointi-, ruiskubetonointi-, suihkuinjektointi- ja matalapaineinjektointi sekä maanalainen louhinta ja lujitus.
ITS-Vahvistus on perustettu vuonna 1993, ja tänään se työllistää noin 35 henkilöä ja sen liikevaihto on n. 7,6 miljoonaa euroa. ITS-Vahvistus on kasvanut ja monipuolistunut tasaisesti nousten vuoteen 2015 tultaessa yhdeksi alan johtavista pkt -yrityksistä.

Tiedostot

release.html


< Palaa takaisin