Tiedotteet

Destia jatkaa vahvaa ratarakentamista

20.09.2017 09:47:00

Destian ratarakentamisen palvelulla on positiivinen ongelma: vuoden 2018 työt alkavat olla sovittuna jo syyskuussa. Destia on voittanut syyskuussa useita ratarakentamisen urakoita.

Destia on voittanut uusia ratarakentamisen ja ratojen kunnossapidon urakoita ja vahvistaa olemassa olevaa työkantaansa. Destia pääsee urakoimaan vaativan Ounaskosken rautatie- ja maantiesillan remontin, josta suuri osa on maalaus- ja telinetöitä sekä teräsrakenteiden uusimista. Ounaskosken sillan remontti näkyy vahvasti Rovaniemen kaupunkikuvassa, sillä töitä tehdään keskellä kaupunkia. Urakka vaikuttaa myös liikennejärjestelyihin kaupungissa. Silta suljetaan tammikuussa 2018 ja avataan jälleen noin yhdeksän kuukauden päästä. Remontin ajan liikenne kiertää Jätkänkynttilän kautta. Sillan urakka valmistuu loppuvuodesta 2018.

- Sillan sulkeminen aiheuttaa harmia liikenteen kannalta, mutta toivomme ihmisiltä malttia ja ymmärrystä. Ounaskosken silta on yksi Rovaniemen maamerkeistä ja haluamme, että tällä hetkellä kuluneen näköinen silta saa arvoisensa ulkomuodon, toivoo Destian työpäällikkö Mika Tuokila.

Destia pääsee myös kunnostamaan tasoristeyksiä ja työskentelemään Raahen ratapihan muutostöiden parissa ensi vuonna.

Oulu–Kontiomäki -rataosuuden tasoristeysurakassa kunnostetaan viittä alueen tasoristeystä. Urakan tarkoituksena on parantaa tasoristeysten turvallisuutta. Näkyvyyttä parannetaan siten, että tiet tulevat tasoristeykseen jatkossa kohtisuoraan rataan nähden. Urakan on tarkoitus valmistua kokonaisuudessaan keväällä 2018.

Destia toteuttaa myös Raahen ratapihan muutostyöt loppukeväästä 2018 alkaen. Ratapihalla tehdään erityisesti turvalaite- ja sähköratatöitä. Muutostöissä puretaan lisäksi kahdeksan vaihdetta, joista yhden tilalle tulee kokonaan uusi betonipölkkyvaihde ja yhden tilalle rakennetaan suora kisko. Urakan aikana puretaan jopa 500 raidemetriä Raahen ratapihan alueella. Ounaskosken siltaremontin tapaan, myös Raahen urakka näkyy kaupungin asukkaille.

Lisätietoja: Työpäällikkö Mika Tuokila, mika.tuokila(at)destia.fi, 040 631 9571

Tiedostot

release.html

Kuvat

Tiedotekuva


< Palaa takaisin