Tiedotteet

Blogi: Silta-alan tuulia haistelemassa Kööpenhaminassa

04.07.2018 15:21:00

Suunnittelijamme Milla Ranta oli puhumassa Kööpenhaminassa kansainvälisessä silta-alan konferenssissa.

Aamulla 25. kesäkuuta saavuin Kööpenhaminan teknilliselle yliopistolle ja ilmoittauduin juuri alkaneeseen IABSE-konferenssiin. IABSE (International Association for Bridge and Structural Engineering) on järjestö, joka järjestää vuosittain kansainvälisiä silta-alan konferensseja. Kiiruhdin luentosaliin, jossa järjestön Tanskan jäsen Tina Vejrum avasi kolmepäiväisen tapahtuman. Selailin ilmoittautumisen yhteydessä saamaani aikataulua. Päivän aikana oli kuunneltavissa 20 minuutin mittaisia esityksiä kolmesta eri aihepiiristä:

• Rakenteellisen kunnon seuranta
• Korjaus ja jälkiasennus
• Elinkaarikustannukset ja elinkaaren arviointi

Varsinaisen ohjelman jälkeen osallistuin Kööpenhaminan kaupunginvaltuuston järjestämään pienimuotoiseen iltatapahtumaan kaupungin vanhalla Raatihuoneella.

Tiistaina suuntasimme jälleen teknilliselle yliopistolle, jossa esitykset jatkuivat tällä kertaa seuraavista aihepiireistä:

• Riskienhallinta
• Kenttäkokeet ja koekuormitus
• Tarkastus- ja huoltostrategiat
• Käyttöiän ennustaminen ja jäljellä oleva käyttöikä

Oma esitykseni Maantiesiltojen jäljellä olevan käyttöiän arvioiminen simuloinnin avulla oli vuorossa klo 12:20. En muista ikinä jännittäneeni mitään niin paljon kuin tuota 20 minuutin mittaista esitystäni. Esitys kuitenkin meni hyvin, ja aihe selkeästi kiinnosti kuulijoita, sillä loppupäivän aikana kymmenkunta henkilöä tuli keskustelemaan ja kyselemään aiheesta. Oli mielenkiintoista tutustua niin moniin uusiin ihmisiin ja kuulla heidän mielipiteitään työstäni. Samalla opin maidenvälisistä eroista esimerkiksi siltojen suunnittelussa käytettävistä suunnittelukuormista. Päivä yliopistolla päättyi noin klo 16 parhaan nuoren insinöörin artikkelin palkitsemiseen ja konferenssin päätössanoihin. Parhaana nuorena insinöörinä palkittiin Alex-Manuel Muresan työstään Dimensioning the Flexural Strengthening of Concrete Slabs with Textile Reinforced Mortar – Litterature Data Evaluation.

Keskiviikkona ohjelmassa oli tutustumiskierros Ison-Beltin sillalle (Storebælt Bridge) tai Frederikssundin kylään, joista valitsin ensimmäisen. Ison-Beltin riippusilta koostuu itäisestä ja läntisestä siltakokonaisuudesta, joiden yhteispituus on yli 13 kilometriä. Pääsimme tutustumaan itäisen sillan rakenteeseen ja oppaamme johdatti meidät sisälle yhteen sillan välituista, johon sillan riippuköydet on ankkuroitu. Kyseinen tuki on noin 65 metriä korkea ja painaa 325 000 tonnia! Tutustumiskierros kului ihmetellessä, miten suurta kaikki sillalla oli.

Konferenssi oli kaikin puolin varsin mielenkiintoinen ja ainutlaatuinen kokemus. Nautin saada tutustua niin moneen uuteen ihmiseen ja uskon, että esiintymiseni konferenssissa toi minulle valtavasti itsevarmuutta seuraavia esiintymisiä varten. Lisäksi on todettava, että koko tapahtuma oli erinomaisesti toteutettu ja kaikki sujui mutkattomasti.

– Milla Ranta, suunnittelija, Destia Oy


< Palaa takaisin