Tavoitteena taittaa työmatka pyörällä myös talvella

Suhonen uskoo kuitenkin malttiin, jottei pyöräilyinnostus tyssää liiallisiin vaatimuksiin. Hän on myös huomannut, että työmatkapyöräily herättää hyvin aamulla, ja välillä parhaat ideatkin syntyvät pyöräillessä.
– Useimpina viikkoina olen onnistunut tavoitteissani. Toisen tavoitteeni olen niin ikään saavuttanut, nimittäin pyöräilykunnon kasvamisen!
Pyöräily on Suhosen ja monen muun pääkaupunkiseudulla asuvan mielestä hyvä tapa liikkua. Samalla välttää ruuhkissa odottelun ja saa kulkea omien aikataulujen mukaan. Suhosen tapauksessa julkisilla työmatka taittuu samassa ajassa kuin pyörällä, joten työmatkapyöräily on myös ajallisesti tehokasta arkiliikuntaa. Hänen työmatkansa on 14 kilometriä ja osa reitistä kulkee keskuspuiston metsän läpi.
Suhosen perheessä kaikki pyöräilevät. Jopa harrastukset on koitettu valita siten, ettei autoa juuri tarvita. Tämä tarkoittaa myös melkoista pyöräarsenaalia, eikä pyörien lukumäärä ole edes kunnolla Suhosen tiedossa.
– Tavoite on kulkea työmatka pyörällä myös talvella, sillä meillä talvipyöräilee myös lapset. Lasten pyörissä on ollut nastat eskari-ikäisestä asti. Onneksi omat nastarenkaani ehdin ajaa sisään jo keväällä, Suhonen kertoo.
Liisan kolme vinkkiä:
1. Lukitse pyöräsi hyvin. Itse sain kantapään kautta juuri muistutuksen lukkoon panostamisen tärkeydestä. Järeä U-lukko on paras.
2. Älä luovuta. Vaikka pyöräily saattaa alussa tuntua raskaalta, se helpottuu. Kunnon kohotessa pyöräily saattaa jopa aiheuttaa riippuvuutta, joten varo koukkuun jäämistä.
3. Hyvä pyörä on hyvä pyörä. Pyörää hankkiessa kannattaa rohkeasti vertailla ja koeajaa erilaisia pyöriä. Suunnitelmissa ollut mummopyörän hankinta on joskus voinut liikkeessä muuttua kippurasarviseksi cyclocross-pyöräksi. Panosta aina käyttömukavuuteen.