Tiedotteet

Pohjoisbaanan työmaalla rikkoutuneet turvapultit aiheuttivat kolmen lohkareen liukumisen

07.02.2017 14:00:00

Destian urakoimalla Pohjoisbaanan työmaalla Helsingissä louhintojen yhteydessä liukui kolme isoa lohkaretta radan ja kallion väliin. Viime yönä louhitussa kohteessa jätettiin 2,5 metriä reuna-aluetta poraamatta ja panostamatta. Tähän louhinnan ulkopuolella olleeseen reuna-alueeseen oli asennettu turvapultteja, joilla estetään kallion repeytyminen radalle räjäytystyön aikana. Työn aikana kalliossa olleet kaksi turvapulttia olivat yllättäen rikkoutuneet, mikä aiheutti kolmen kookkaan lohkareen liukumisen suojauspeitteiden alla. Lohkareiden liukumista edesauttoi osaltaan myös kallioperän rikkoutuneisuus. Lohkareiden putoaminen ei aiheuttanut henkilö- tai materiaalivahinkoja.

Radan ja kallion väliin liukuneet lohkareet olivat kooltaan isoja, joten niitä ei voitu siirtää ilman niiden pienentämistä räjäyttämällä. Lohkareiden koko oli selvinnyt vasta suojauspeitteiden poistamisen yhteydessä. Lohkareiden pienentäminen tehtiin aamuruuhka-ajan jälkeen, jolloin junaliikenne voitiin alueella katkaista räjäytyksen ajaksi. Lohkareet oli saatu siirrettyä pois radan vierestä kello 13:een mennessä.

Erittäin jyrkän kalliolouhinnan ja haastavan kallioperän vuoksi räjäytystöitä projektilla tekevät Destian osaavimmat ja kokeneimmat louhinnan ammattilaiset. Työt suunnitellaan erittäin tarkasti, jotta turvallisuus voidaan taata haastavissa olosuhteissa kaikissa tilanteissa.

Tiedostot

release.html


< Palaa takaisin