Tiedotteet

Destian urakoima historiallinen Porin silta otetaan käyttöön kuukauden etuajassa

13.08.2014 13:00:00

Destian peruskorjaama vanha vuonna 1926 rakennettu Kokemäenjoen ylittävä silta P...

Destian peruskorjaama vanha vuonna 1926 rakennettu Kokemäenjoen ylittävä silta Porissa otetaan käyttöön kuukauden etuajassa syyskuun puolen välin jälkeen. Urakka käynnistyi helmikuussa ja silta suljettiin ajoneuvoliikenteeltä maaliskuussa.

– Sillan vanhoista rakenteista ei löytynyt suurempia ongelmia ja työt ovat edenneet suunnitellusti. Vuonna 1926 valettu betoni on osoittautunut hyvin ehjäksi ja lujaksi. Olemme myös reagoineet nopeasti vastaan tulleisiin muutoksiin ja ajatukset on siirretty eteenpäin käytäntöön, Destian työpäällikkö Eetu Väisänen kertoo.

– Lisäksi töitä on edistänyt kesän suotuisat säät sekä rauhalliset työolot sillan ollessa suljettuna ajoneuvoliikenteeltä, Väisänen jatkaa.

Urakassa on korjattu ja pintakäsitelty sillan teräsrakenteita ja uusittu betonirakenteita sekä koko sillan pintarakenteita. Lisäksi sillan kuivatusta on parannettu ja sillan kivirakenteisia välitukia korjattu.

Sillan yhteispituus on noin 150 metriä. Silta kuuluu siltapaikkaluokitukseltaan erittäin vaativaan luokkaan ja sen historiallinen merkittävyys on korkea. Urakan tilaaja on Porin kaupunki.

Lisätietoa: Destia Oy, työpäällikkö Eetu Väisänen, p. 040 351 0790

Tiedostot

release.html

Kuvat

Destia Porin silta2Destia Porin silta


< Palaa takaisin