Tiedotteet

Destialle sopimus Vt 4 Kirri–Tikkakoski moottoritie -hankkeesta

21.09.2018 12:55:07

Destia on solminut sopimuksen Valtatie 4 Kirri–Tikkakoski moottoritien toteutuksesta STk-hankkeena.

Liikenneviraston kilpailuttama hanke toteutetaan STk-mallilla, jossa projekti sisältää kehitysvaiheen, suunnittelun ja toteutuksen. Kehitysvaihe alkaa 1.10.2018 ja kestää kuusi kuukautta. Lopullinen toteutussopimus allekirjoitetaan onnistuneen kehitysvaiheen päätyttyä. Moottoritieosuuden rakentaminen alkaa ensi vuonna ja on valmis vuonna 2023.  

– Destia on suomalaisen infran asiantuntija ja erityisesti näissä STk-hankkeissa monipuolinen osaamisemme on eduksi. Pääsemme hyödyntämään Kirri–Tikkakoski projektissa niin suunnittelu- kuin rakentamisosaamistamme monipuolisesti, kertoo projektijohtaja Jukka-Pekka Saikkonen.  

Hankkeeseen kuuluu Valtatie 4:n rakentaminen 2+2-kaistaisena keskikaistalla varustettuna moottoritienä välillä Kirri–Vehniä, yhteensä noin 16 kilometrin matkalta. Lisäksi rakennetaan viisi eritasoliittymää, 24 uutta siltaa ja melunsuojausta. Hankkeeseen kuuluu myös vähintään yhden sillan korjaustyöt ja rakennussuunnittelu.  

Kirri–Tikkakosken moottoritiehanketta on odotettu Keski-Suomessa jo useita vuosia. Tieosuus on koko maan vilkkaimmin liikennöityjä kaksikaistaisia teitä, sillä kulkee yli 15 000 ajoneuvoa vuorokaudessa. Moottoritie parantaa alueen tieyhteyksiä merkittävästi.  

Lisätietoja: Destian projektinjohtaja Jukka-Pekka Saikkonen, p. + 358 40 559 3775, jukka-pekka.saikkonen(a)destia.fi

Tiedostot

release.html

Kuvat

Destia solmi sopimuksen Kirri-Tikkakoski moottoritie-hankkeesta. Kuvassa (vasemmalta) Destian projektijohtaja Jukka-Pekka Saikkonen, Liikenneviraston projektipäällikkö Jarmo Niskanen, Destian tarjouspäällikkö Anttoni Tiainen ja Liikenneviraston projektipäällikkö Jarmo Niskanen.


< Palaa takaisin