Tiedotteet

Destia yksi Vastuullinen kesäduuni 2017 -kampanjan pääkumppaneista

01.11.2016 10:00:00

Destia on mukana Vastuullinen kesäduuni 2017 -kampanjassa jo neljättä kertaa, nyt ensimmäistä kertaa pääkumppanin roolissa. Vastuullinen kesäduuni -kampanja haastaa työnantajat tarjoamaan nuorille enemmän laadukkaita kesätyöpaikkoja. Mukana olevat työnantajat ovat sitoutuneet kuuteen hyvän kesätyön periaatteeseen: hyvä hakijakokemus, mielekäs työ, perehdytys ja ohjaaminen, oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus, kohtuullinen palkka sekä kirjallinen työsopimus ja todistus. Vuonna 2017 kampanjassa keskitytään erityisesti auttamaan nuoria tunnistamaan omat vahvuutensa sekä kehittämään kesätyönhakuun liittyviä taitoja.

– Infra-ala tarvitsee uusia osaajia, koska lähivuosien aikana alalta eläköityy suuri joukko ammattilaisia. Työvoimapula on ilmeinen Destiassakin. Olemme mukana Vastuullinen kesäduuni 2017 –kampanjassa, ja tarjoamme nuorille näköalapaikan infra-alaan. Meillä saa kokea koko infran elinkaaren suunnittelusta rakentamiseen ja kunnossapitoon saakka. Projektit voivat olla pieniä tai suuria, mutta kaikki ovat merkittäviä ja luovat toimivampaa maailmaa – ilman infraa ei yhteiskunta toimi, kertoo Destian toimitusjohtaja Hannu Leinonen.

Destia palkkasi viime kesänä ennätykselliset 212 kesätyöntekijää ja harjoittelijaa. Useat heistä jatkavat uraansa Destiassa myös tulevina vuosina.

– Haluamme pitää osaajista kiinni ja auttaa heitä kehittymään alan todellisiksi tositoimijoiksi. Monet työntekijöistämme ovatkin tulleet taloon kesätöiden ja harjoitteluohjelmamme kautta, toteaa Leinonen.

– Nuorten hyvillä kesätyökokemuksilla ja omien vahvuuksien löytämisellä on suuri merkitys työelämän murroksessa. Työnantajalle kesätyön tarjoaminen on ainutlaatuinen tilaisuus tehdä hyvä ensivaikutelma tulevaisuuden osaajiin. Tutkimuksemme mukaan vastuullisissa kesätyöpaikoissa työskennelleistä 85 prosenttia olikin valmis suosittelemaan työnantajaansa kavereilleen, Vastuullinen kesäduuni -kampanjan projektijohtaja Päivi Salminen-Kultanen kertoo.

Palautetta antamalla parempia kesätyökokemuksia

Osana kampanjaa toteutetaan vuosittain valtakunnallinen palautekysely. Vastuullisin kesäduuni 2016 -tutkimukseen vastasi kesä-heinäkuussa yli 5 000 nuorta, 95 vastuullisesta kesätyöpaikasta.

Kysymyksissä tiedusteltiin kesätyöntekijöiltä kampanjan edistämien hyvän kesätyön periaatteiden toteutumista sekä nuorten yleistä tyytyväisyyttä kesätyöpaikkaansa.

Destian kesätyökokemus vuonna 2016 sai tutkimuksessa kokonaisuudessaan arvion 3,59 asteikolla 1-4. Tulos on sama kuin suurissa organisaatioissa keskimäärin. Destian kesätyöntekijät arvostivat kirjallisen työsopimuksen saamisen lisäksi erityisesti perehdytystä ja ohjaamista sekä oikeudenmukaisuuden ja tasapuolisuuden toteutumista työpaikalla.

– Tulokset kertovat, että Destiassa on mukavaa tehdä töitä. Erityisen kiitollisia olemme siitä, että vastaajista useat totesivat haluavansa jatkaa työskentelyä meillä myös tulevaisuudessa. Kehittämistäkin on, ja aiomme parantaa jatkuvaa palautteenantoa ensi kesänä, summaa Leinonen.

Vastuullinen kesäduuni 2017 -kampanja käynnistyy 1.11.2016. Destian kesätyö- ja harjoittelupaikat tulevat hakuun loppuvuonna 2016.

Lisätietoja:
Maija Kuurne, HRD Manager, Destia Oy, p. 050 524 8680, maija.kuurne(at)destia.fi
Päivi Salminen-Kultanen, Projektijohtaja, Vastuullinen kesäduuni 2017 -kampanja, p.040 727 9717, paivi.salminen-kultanen(at)t-media.fi

Vastuullinen kesäduuni:
Vastuullinen kesäduuni 2017 -kampanja on Taloudellinen tiedotustoimisto TATin, T-Median, Soneran, Nokian, Destian, S-ryhmän ja Oikotie Työpaikkojen yhteinen kampanja, joka haastaa työnantajat tarjoamaan nuorille enemmän laadukkaita kesätyöpaikkoja. Kampanjan työnantajat ovat sitoutuneet kuuteen hyvän kesätyön periaatteeseen: hyvä hakijakokemus, mielekäs työ, perehdytys ja ohjaaminen, oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus, kohtuullinen palkka sekä kirjallinen työsopimus ja todistus. Vuonna 2016 kampanjaan osallistui 327 työnantajaa, jotka tarjosivat 50 000 vastuullista kesätyöpaikkaa. www.kesaduuni.org

Destia:
Destia on infra- ja rakennusalan palveluyhtiö, joka rakentaa, ylläpitää ja suunnittelee liikenneväylien ja ratojen sekä liikenne- ja teollisuusympäristöjen lisäksi kokonaisia elinympäristöjä. Vuonna 2015 yhtiön liikevaihto oli yli 460 miljoonaa euroa. Toteutamme toimivampaa maailmaa pala palalta 1 500 destialaisen voimin ympäri Suomen.
www.destia.fi

Tiedostot

release.html


< Palaa takaisin