Tiedotteet

Destia voitti Turun kehätien STk-urakan

23.10.2018 13:14:54

Destia voitti E18 Turun kehätie, Kausela–Kirismäki STk -hankkeesta.Voitto heltisi sekä laatupisteissä että hinnassa.​

Hanke toteutetaan STk-mallilla, jossa projekti sisältää kehitysvaiheen, suunnittelun ja toteutuksen. Kehitysvaihe alkaa 23. lokakuuta 2018, ja varsinainen päätös hankkeen toteutuksesta tehdään noin kaksi kuukautta kestävän kehitysvaiheen päätyttyä.

Kehitysvaiheeseen osallistuu laajasti Destian rakentamisen ja suunnittelun ammattilaisia kehitettävien kohteiden tarpeiden mukaan. Mukana ovat Destian silta-, väylä- ja geosuunnittelijat sekä lukuisa joukko muita suunnittelun ja rakentamisen ammattilaisia. Pääsuunnittelijana toimii Ville Suntio.

Kehitysvaiheessa rakennetaan vahvaa luottamusta hankkeen eri osapuolten välille. Kehitysvaiheen tuloksena syntyy toteutusratkaisu, joka on optimoitu sekä taloudellisesti että teknisesti.

– Kehitysvaiheessa päämääränämme on löytää teknis-taloudellisesti edullisia ratkaisuja. Käytännössä pyrimme yhdessä tilaajan kanssa kehittämään alkuperäistä suunnitelmaa paremmaksi. Kehitämme yhdessä ratkaisuja, jotka tukevat tilaajan tavoitteita, ovat innovatiivisia ja laadukkaita, ja jotka pystytään toteuttamaan aikataulun puitteissa, kertoo Destian työpäällikkö Eetu Väisänen.

Turun kehätie on erittäin tärkeä tieosuus lounaisrannikon liikenteelle, alueen asukkaille, elinkeinoelämälle ja koko eteläisen Suomen logistiikalle.

Liikenneviraston projektipäällikkö Juha Sillanpään mukaan hanke parantaa liikenneturvallisuutta ja liikenteen sujuvuutta alati vilkkaammalla tieosuudella, jota kuormittaa myös Turun ja Naantalin satamiin suuntautuva raskas liikenne.

– Samalla luodaan uusia mahdollisuuksia alueen elinkeinoelämän kehittämiseen ja maankäytön suunnitteluun, Sillanpää kertoo.

Hankkeen kehitysvaihe kestää arviolta tammikuuhun, minkä jälkeen alkaa varsinainen rakennussuunnittelu. Työt maastossa pyritään saamaan käyntiin maaliskuussa 2019. Koko urakka valmistuu syksyllä 2021.

Työpäällikkö Eetu Väisänen, eetu.vaisanen(at)destia.fi, p. 040 351 0790

Tiedostot

release.html

Kuvat

Destian Länsi-Suomen tulosyksikön johtaja Marko Vasenius (vas) ja Liikenneviraston apulaisjohtaja Lars Westermark.Vas. Destian työpäällikkö Eetu Väisänen sekä Länsi-Suomen tulosyksikön johtaja Marko Vasenius ja Liikenneviraston apulaisjohtaja Lars Westermark sekä projektipäällikkö Juha Sillanpää.


< Palaa takaisin