Tiedotteet

Destia valittiin Valtatie 14 Laitaatsalmen kohdan urakoitsijaksi

25.07.2016 15:00:00

Destia on valittu Valtatie 14 Laitaatsalmen kohta -hankkeen urakoitsijaksi. Liikennevirasto teki hankintapäätöksen asiasta 21.7.2016 ja valitsi kokonaisedullisimman tarjouksen tehneen Destia Oy:n hankkeen pääurakan toteuttajaksi.

– Pääpaino hankkeessa on sillanrakennustöillä, kun Kyrönsalmen syväväylä siirretään helpommin navigoitavaan Laitaatsalmeen ja uuden syväväylän kohdalle rakennetaan kaksi kiinteä maantiesiltaa sujuvoittamaan liikennettä. Myös tieosuuksia parannetaan tienkäyttäjien turvallisen ja sujuvan liikennöinin varmistamiseksi. Laitaatsalmen väylien myötä Savonlinnan ohikulkutie saadaan kokonaan valmiiksi, toteaa Destian työpäällikkö Harri Korhonen.

Työt alkavat sopimuksen allekirjoituksen jälkeen elokuussa 2016 ja valmistuvat pääosin vuoden 2018 lopulla. Autoliikenne pääsee ensimmäiselle korkealle sillalle syksyllä 2017, syväväyläliikenne pääsee Laitaatsalmeen purjehduskauden alussa vuonna 2019.

Destia valittiin urakan toteuttajaksi toistamiseen; urakasta tehtiin kesäkuussa 2015 hankintapäätös, jonka perusteella Destia Oy valittiin urakan toteuttajaksi. Aiemmasta hankintapäätöksestä valitettiin markkinaoikeuteen, joka kumosi Liikenneviraston tekemän päätöksen menettelyvirheen vuoksi ja kilpailutus oli uusittava.

Lisätietoja: työpäällikkö Harri Korhonen, p. 0400 943 596, sähköposti harri.korhonen(at)destia.fi

Tiedostot

release.html


< Palaa takaisin