Tiedotteet

Destia suunnittelee Hilmantorin Kalajoella

03.02.2017 09:00:00

Destia on valittu suunnittelemaan Kalajoen Hiekkasärkkien matkailukeskuksen yritystoimintaa palveleva tapahtumatori, jonka aluetta kutsutaan nimellä Hilmantori.

– Olemme todella innoissamme päästessämme näyttämään kaupunkisuunnittelun osaamistamme tässä haastavassa hankkeessa. Destian suunnitteluyksikkö on laaja-alaisesti mukana: suunnittelu sisältää monia vaativia osa-alueita liikennesuunnittelusta taitorakenteisiin ja ympäristösuunnitteluun. Asiantuntijamme ovat ottaneet haasteen innolla vastaan, onhan kyseessä eräs Suomen tunnetuimmista matkailukohteista, kommentoi Eerik Jarkko, hankkeen projektipäällikkö ja johtava konsultti Destiasta.

Koko Kalajoen Hiekkasärkkien aluetta kehitetään parhaillaan ja tori tulee olemaan matkailun kannalta yksi keskeisimpiä alueita. Hanke pitää sisällään torialueen suunnittelun esiintymislavoineen ja katsomoineen sekä liikenne-, ympäristö, katu- ja aluesuunnittelun. Hilmantorin alueella maasto on vaihtelevaa hiekkamaata, rakennusten ja pysäköintialueiden korkeusasemat vaihtelemat ja aiheuttavat paikoin omat haasteensa.

– Maasto on otettava huomioon, mutta sitä voidaan myös hyödyntää: suunnitteilla on esimerkiksi torin reunoille katsomorakenteita ja dyynin päältä laskeva hiekkajoki torialueelle. Jokeen rakennetaan myös silta. Näiden tekeminen vaatii taitorakenteita ja tukimuureja, koska korkeuserojen suunnittelu on haastavaa, mutta hyvin suunniteltuna ne on sitten myös helpompi toteuttaa, jatkaaJarkko.

Hilmantorin alue tulee olemaan eräs keskeisiä alueita Kalajoen matkailun kannalta, koska se sijaitsee hotellien ja kylpylöiden sekä loma-asutuksen välittömässä läheisyydessä. Suunnitelmat valmistuvat keväällä 2017 ja etenevät toteutukseen tämän jälkeen. Uusi Hilmantori avautuneen asiakkaille kokonaisuudessaan ennen vuoden 2018 kesälomakautta.

Lisätietoja: Projektipäällikkö Eerik Jarkko puh. 050 409 3940 tai eerik.jarkko(at)destia.fi.

Tiedostot

release.html


< Palaa takaisin