Tiedotteet

Destia parantaa raideyhteyksiä Oritkarin satamaan Oulussa

10.11.2021 10:00:00

Destia ja Väylävirasto ovat allekirjoittaneet sopimuksen Oritkarin kolmioraiteen tie-, silta- ja rataurakasta, jossa parannetaan raideliikenteen kulkuyhteyksiä Oritkarin satamaan Oulussa. Lisäksi Destia uusii Latokartanon sillan kolmioraiteen vaatiman tilan vuoksi ja lisää radan ylittävälle, vilkkaasti liikennöidylle Limingantielle kaistoja ja parantaa kaistajärjestelyjä sekä toteuttaa jalankulku- ja pyöräliikenteen väylän, baanan. Marraskuussa 2021 alkavan suunnittele ja toteuta (ST) -projektin kustannusarvio on noin 8 miljoonaa euroa ja sen arvioidaan valmistuvan marraskuussa 2023.

Valmistuttuaan projekti parantaa juna- ja ajoneuvoliikenteen sujuvuutta alueella. Destia rakentaa nykyisen rautatien yhteyteen uuden raideyhteyden sähkötöineen. Uusi raide muodostaa hankkeessa kolmioraiteen, joka parantaa ratapihan tehokkuutta ja turvallisuutta. Se vähentää vaihtotyötarvetta ja mahdollistaa vaihtotyöliikenteen teollisuusraiteille, esimerkiksi kaivoskuljetuksia ajatellen. Uudella raiteella junia voidaan kääntää sekä ohjata sataman tai Nuottasaaren suuntaan.

”Kuljetukset teollisuusalueille ja Oritkarin satamaan tulevat huomattavasti jouhevammiksi. Kolmiomallisen raiteen ansiosta junat pääsevät liikkumaan sujuvasti sekä satamaan että Nuottasaaren suuntaan”, sanoo hankkeen projektipäällikkö Jouni Vauhkonen Väylävirastosta.

”Hankkeen haasteena on ahtaassa tilassa rakennettava uusi Latokartanon silta, jolla kulkee ajoneuvoliikenne ja jonka alla kulkee junaliikenne koko projektin ajan. Olemme kuitenkin Destiassa erikoistuneet haastavissa ympäristöissä rakentamiseen. Tämä projekti on hyvä esimerkki Destian laaja-alaisesta osaamisesta aina suunnittelusta rata-, väylä- ja siltarakentamiseen”, sanoo Tuomas Räinä, Destian Pohjois-Suomen Väyläpalvelut-liiketoiminnan johtaja.

Destia varmistaa projektin aikana liikennejärjestelyiden sujuvuuden, työnsuunnittelun ja työturvallisuuden yhdessä Väyläviraston, Oulun kaupungin ja kolmansien osapuolten kanssa. 

Tuomas Räinä, Destian Pohjois-Suomen Väyläpalvelut-liiketoiminnan johtaja, tuomas.raina@destia.fi, puh. 050 365 3008 Destian viestintä: tiedotus@destia.fi

Tiedostot

release.html


< Palaa takaisin