Tiedotteet

Destia palvelee | Insinöörirakentamisessa korostuvat modernit menetelmät

02.08.2017 13:43:00

Insinöörirakentamisen palveluihin tutustuessa pääsee kiinni uskomattomiin ratkaisuihin. Oletko ikinä miettinyt, miten sillat ja monitasoristeykset syntyvät? Kuka pystyy luomaan toimivia liikenneratkaisuja haastavissa olosuhteissa? Suurten urakoiden rakennusinsinöörit ovat aikamoisia mestareita!

Destiassa insinöörirakentamista tarvitaan paljon erilaisissa projekteissa. Mutta, mitä ihmettä se käytännössä tarkoittaa?

Monimutkaista ongelmanratkaisua

Destiassa insinöörirakentaminen tarkoittaa kaikkia erilaisia rakenteita, joilla väylää viedään maanpinnan ylle tai alle erilaisilla vaativilla ratkaisuilla. Kuten arvata saattaa, ovat kohteet usein myös vaativassa toimintaympäristössä. Jotkut puhuvat tästä betonirakentamisena, että se on muka eräänlainen synonyymi insinöörirakentamiselle, mutta minusta se on hieman suppea kuvaus siitä kaikesta, mitä insinöörirakentamisella voidaan saada aikaan.

Insinöörirakentaminen tuo ihmisten arkeen sillat, satamat ja muut vaativat rakenteet. Matkaa tehdessä ei tule välttämättä huomanneeksi, että jokainen meistä ylittää matkoillaan monta jokea ja järveä, seuraa rosoista rannikkoa, kulkee halki tuhansien järvien ja sujuvasti saarelta toiselle. Ilman taidokkaita väyläratkaisuja olisi liikkuminen hyvin toisenlaista – ja paljon hitaampaa. Tosin kyllä siinä hitaudessakin on oma viehätyksensä, välillä pitää osata nauttia matkanteosta.

Suomessa voi löytää erilaisia insinöörityön näytteitä ympäri maata, niistä monet ovat Destian tositoimijoiden rakentamia tai huoltamia. Esimerkiksi Eurakoskella peruskorjattiin siltaa viime syksynä ja nyt se on entistä ehompi ja komeampi, kyllä nyt kelpaa ajella vaikka painavalla rekalla! Katso vaikka video, jos et usko!

Pohjolan satamat vaativat lujaa rakentamista

Vettä, sitähän meiltä Suomesta löytyy. Satama löytyy melkein joka kylästä ja usein se on suosittu matkailukohde ja elintärkeä väylä kaupankäynnille, etenkin viennin osalta. Joten laiturit pitää rakentaa kestämään rankoissa talvisissa olosuhteissa, ihmisten viihtyvyyttä ja liikenteen sujuvuutta unohtamatta. Mikä olisikaan upeampaa, kuin viettää kesäpäivää laiturilla, maisemia katsellen tai matkaa odotellen! Tärkeintä on kuitenkin, että lautan saapuessa lastaus ja purku sujuu, ihmiset ja tavara liikkuu, nopeasti ja turvallisesti.

Oletko koskaan rakentanut laituria? Hyvän laiturin tekemiseen tarvitaan paljon erilaista osaamista. Jykevä paalutus perustaksi ja kestävät rakenteet tueksi. Lisäksi sovitetaan laituri ympäristöönsä sulautuvaksi ja huolehditaan käytön sujuvuudesta rakentamalla sähköverkko ja valaistus.

Insinöörirakentamisessa luodaan suunnittelun ja rakentamisen huippuyhdistelmä, joka tuottaa myös toimivan käyttäjäkokemuksen. Siinä on tositoimijoilla haastetta kerrakseen! Onneksi apuna on nykyisin myös erilaiset mallintamisohjelmat, kaikenlaiset kolme-deet ja jutut, joilla voi kuulemma mennä rakenteiden sisällekin tutkimaan, miltä siellä oikein näyttää. Kaikenlaista!

Kannattaa välillä pysähtyä ihastelemaan minkälaisilla ratkaisuilla maailman pyörät pyörivät ja mitä tavara vaatii liikkuakseen. Sitä voi löytää kauneutta pitkien siltojen tai massiivisten betonirakenteiden yksityiskohdista, vaikkei alan ammattilainen olisikaan. Maailma tarvitsee yhteyksiä maalle, ilmaan ja merille, niistä kiitos kuuluu insinööreille.

Kohti uusia seikkailuja!

D-Mies

D-mies on fiktiivinen Destian tositoimija, joka kirjoittaa kuulumisia Destian arjesta toimivamman maailman luojana. Toimivampi maailma luodaan pala palalta, ja sitä ovat tekemässä oikeat arjen sankarit, Destian tositoimijat.


< Palaa takaisin