Tiedotteet

D-miehen päiväkirja - kesän jälkeen koittaa syksy, myös maanteille

18.08.2017 12:25:00

Tapahtumat ympäri maan ovat vieneet lomalaisia tien päälle. Aurinkoakin saatiin, vaikka ihan parhaaksi sään puolesta ei kulunutta kesää kehtaa kehua. Meille tositoimijoille ilmat ovat olleet suhteellisen suopeita; aurinkoa on saatu siten, että rusketus alkaa olla hyvällä mallilla, mutta sadekamppeetkaan eivät ole menneet hukkaan. Joskus työkypärän rusketusrajaa hieman hämmästellään, mutta pidän sitä vain mukavana keskustelun avaajana. Että antaa paistaa vaan! Eilen Suomen kesä antoi parastaan, kun meidän poppoota vietiin taas tien päälle.

Heti aamullalähdimme tarkastamaan muutamaa laituria. Moni ei välttämättä tiedä, että teemme myös siltojen kunnossapitoa. Ja vaikka itse sanonkin, niin olemme siinä aika moisia tekijöitä! Näissä hommissa on kiva olla, kyllä siinä nimittäin silmä lepää kun maisemia katselee. Tällä kertaa työlistalla oli sillan tarkastustoimenpiteitä. Siltojen tulee kantaa aikamoisia taakkoja, joten niiden kestävyys on erittäin tärkeää. Kävimme läpi rakenteet laitteistomme avulla, emmekä löytäneet vaurioita, hyvä hyvä! Myös paalutus oli edelleen jämäkästi paikoillaan, nyt kelpaa taas ajella yli!

Maukkaan lounaan jälkeen lähdimme hoitamaan aikaisemmin keväällä rakentamaamme viheraluetta. Se sijaitsee suhteellisen suuren risteysalueen keskellä, joten turvallisuus on kaiken tekemisen a ja o. Huomioliivit niskaan ja varoituskyltit esille, niin tositoimijoiden sankarivarustus on täydellinen – ja näkyvä! Autoilijoita hieman hymyilytti meidän kyykkimisemme täysissä turvavarusteissa, mutta kiinnitimmepä ainakin huomiota ja työn teko onnistui ilman vahinkoja.

Tehtävänä oli viherpeukalohommaa, piti siistiä alue pitkäksi kasvaneesta ruohosta ja tarkastaa sekä paikata istutusten kunto. On todella rentouttavaa hommaa tehdä puutarhatöitä mukavalla kelillä, palkka juoksee ja ulkona saa olla. Miten sitä kotosalla tämä tuntuu aina välillä hieman puiselta touhulta, pitäisi paeta sisältä ulos hommiin vähän useammin.

Iltapäivällätavoitteena oli korjata päällystevaurioita ja samalla hieman kartoittaa samaisen tien vesakoiden niittotarpeita. Lähdimme tositoimijoiden otteella hoitamaan keikkaa. Kusti oli suunnitellut homman tarkasti ja homma sujui kuin tanssi – siitäs sait senkin kelirikko! Otimme jopa pienen leikkimielisen kisan siitä, miten siististi kunkin kohdan sai korjattua, minä vastaan Kusti. Kisa oli tiukka, mutta pakko se oli lopulta myöntää, että Kusti tekee vuosien kokemuksen avulla kauniimpaa jälkeä. Noh, samassa joukkueessahan tässä kaikki ollaan ja hommat hoituivat hyvällä vauhdilla. Lupasin kantaa polttopuut Kustin mökille hänen voittonsa kunniaksi ja sain kutsun saunan lauteille. Että kumpikohan tässä itseasiassa voittikaan.

Siinä se päivä sitten menikin, ihan huomaamatta. Kyllä nämä kesähommat ovat leppoisia ja auttavat kaikkia tienkäyttäjiä. Niiden tekemisestä tulee todella hyvälle tuulelle - eihän näissä maisemissa voi olla surullinen, tsekkaa videolta jos et usko!

Meillä on muuten rekrytointi käynnissä, katso avoimet työpaikkamme: https://www.destia.fi/tyopaikat/avoimet-tyopaikat.html

Huomenna taas kohti seuraavaa seikkailua, pysykäähän liikkeessä syksylläkin!

D-Mies

D-mies on fiktiivinen Destian tositoimija, joka kirjoittaa kuulumisia Destian arjesta toimivamman maailman luojana. Toimivampi maailma luodaan pala palalta, ja sitä ovat tekemässä oikeat arjen sankarit, Destian tositoimijat.


< Palaa takaisin