Työturvallisuuden verkkoperehdytys

TURVALLISUUS ON AMMATTITAITOA

Destiassa on otettu käyttöön koko rakennusalan yleinen ePerehdytys. Se korvaa Destian oman turvallisuuden verkkoperehtydyksen.

Aliurakoitsija huolehtii itse omien työntekijöidensä ePerehdytyksestä ja sen kustannuksista.

Aliurakoitsijan työnantaja lisää henkilöstönsä tilaajavastuujärjestelmään ja tilaa ePerehdytyksen työntekijöilleen. Todistuksen suoritetusta ePerehdytyksestä voi tulostaa tentin jälkeen verkko-oppimisympäristöstä. Suoritus näkyy myös Valttikortilla SiteManager-ohjelmasta. Lähettäkää todistus suoritetusta perehdytyksestä Destian työmaan yhteyshenkilölle.

Alla perustiedot ePerehdytyksestä, lisätietoja Rakennusteollisuuden sivustolta. 

Näin tilaat ePerehdytyksen

1. Mene Suomen Tilaajavastuun maksuttomaan Ilmoita-palveluun. Mikäli et ole vielä palvelun käyttäjä, niin rekisteröi yrityksesi Tilaajavastuun järjestelmään.

2. Valitse ePerehdytys

3. Rekisteröi ja kirjaa työntekijäsi ePerehdytys-palvelun käyttäjäksi. Tarvitset työntekijäsi Valttikorttitiedot tai veronumeron, sekä työntekijän ajantasaisen henkilökohtaisen matkapuhelinnumeron. Varmista, että syötät kaikki tiedot oikein!

4. Tee työntekijätietojen syöttämisen jälkeen luvitus.Ota työntekijöistä listaus. Näet nimen perässä laatikon, jonka valitsemalla annat työntekijälle oikeuden käydä suorittamassa ePerehdytyksen. Voit valita työntekijät yksitellen, tai kaikki kerralla. Huomaa, että ilman tätä luvitusvalintaa työntekijä ei pääse etenemään ePerehdytyksen kirjautumissivulta minnekään.

5. Hyväksy ePerehdytys-palvelun maksullisuus. Laskutusperuste on luvitettujen työntekijöiden määrä ja laskutus alkaa siitä hetkestä, kun olet luvittanut valitsemasi työntekijät. Voit siis kirjata kaikki ePerehdytyksen tarvitsevat työntekijäsi palveluun, mutta luvittaa heidät eri aikaan ja siten rytmittää laskutusta. Tilausvahvistus lähetetään palvelun pääkäyttäjän sähköpostiin.

6. Ilmoita luvituksen tehtyäsi työntekijälle ePerehdytys-sivun linkki ja kerro, että hän voi mennä tekemään ePerehdytyksen. Järjestelmä tarkistaa työntekijän veronumeron automaattisesti verottajalta. Tämä kestää muutamasta tunnista vuorokauteen, joten ePerehdytyksen tekeminen onnistuu myöhemmin saman päivän aikana tai seuraavana päivänä.


Seuraa Ilmoita-palvelun antamia ohjeita alusta loppuun saakka. Ole tarvittaessa yhteydessä Suomen Tilaajavastuun asiakaspalveluun.

ePerehdytyksen vuosihinta on 24 euroa/työntekijä. RT:n jäsenyritykset saavat hinnasta 50 prosentin alennuksen. Ilmoita-palvelu tunnistaa RT:n jäsenyritykset ja huomioi jäsenalennuksen tilausvaiheessa.

Työntekijän Valttikortin tunnistetietojen avulla omassa yrityksessä työskentelevien pätevyydet ja tehdyt ePerehdytykset tarkistat Ilmoita-palvelusta. Taitorekisteristä on saatavilla myös ilmaisversio, jonka avulla voi selata oman yrityksen työntekijöiden pätevyyksiä ja perehdytystietoja Valttikortin tunnistetietoja käyttäen.

ePerehdytystä tukevat parhaiten selaimet: Chrome, Firefox, Microsoft Edge ja Safari