Tiedotteet

Rovaniemen Ounaskosken sillan remontti hyvin aikataulussa

30.01.2018 11:59:21

Ounaskosken siltaremontti etenee, ja 5. helmikuuta otetaan käyttöön ylävirran puoleinen kevyen liikenteen väylä. Uudistettu väylä on leveämpi ja käyttäjäystävällisempi kuin aikaisempi.

Destia on urakoinut viime vuoden lokakuusta asti vaativaa Ounaskosken rautatie- ja maantiesillan remonttia. Remontti etenee hyvin aikataulussa, ja sen yhteydessä rakennetaan myös molemmin puolin siltaa kevyen liikenteen väylät. Ylävirran puoleinen kevyen liikenteen väylä otetaan käyttöön jo tiistaina 5. helmikuuta. Uudistettu väylä on leveämpi ja käyttäjäystävällisempi kuin aikaisempi.

– On hienoa, että pääsemme sujuvoittamaan rata- ja maantieliikenteen lisäksi myös kevyttä liikennettä, iloitsee Destian työpäällikkö Mika Tuokila.

Varsinainen rautatie- ja maantiesillan kunnostus alkaa 5. maaliskuuta, jolloin silta suljetaan liikenteeltä. Kaikki liikenne ohjataan kulkemaan Jätkänkynttilän kautta.

– Sillan sulkeminen on ainoa keino remontoida vanha silta. Silta on suljettu liikenteeltä kahdeksan kuukautta, minkä aikana tehdään esimerkiksi ratatekniset työt, sillan maalaus, asfaltointi, kiveykset ja paljon muuta. Remontin jälkeen silta on uudenaikaisempi, ja yksi Rovaniemen maamerkeistä saa arvoisensa ulkomuodon, kertoo Tuokila.

Urakka valmistuu kokonaisuudessaan loppuvuodesta 2018.

Lisätietoja: Työpäällikkö Mika Tuokila, mika.tuokila(at)destia.fi, 040 631 9571

Tiedostot

release.html

Kuvat

Uusi kevyen liikenteen väylä


< Palaa takaisin