Tiedotteet

E18 Koskenkylä–Kotka -moottorien rakentaminen etenee vauhdikkaasti

03.07.2013 14:24:00

E18 Koskenkylä–Kotka -moottoritien rakentaminen etenee vauhdikkaasti. Moottoritiestä on rakennettu yli 60 prosenttia. Kiinnostavimmat työt ovat tänä vuonna valmistuvien tieosuuksien päällystystyöt ja läpinäkyvästä uusiolasista rakennettavat meluesteet Kotkassa sekä Ahvenkosken ja Pyhtään välisellä tieosuudella. Tienvarteen ilmestyy kesän aikana myös paljon älyliikenteeseen liittyviä infotauluja, jotka otetaan käyttöön syksyllä 2014, kun uusi moottoritie Koskenkylästä Kotkaan avataan kokonaisuudessaan liikenteelle.

Tieosuuksilla, jotka valmistuvat tänä vuonna, on käynnissä päällystys- ja viimeistelytyöt. Tänä vuonna valmistuvat Koskenkylän ja Loviisan, Ahvenkosken ja Pyhtään sekä Heinlahden ja Kyminlinnan väliset tieosuudet.

Älykäs liikenne parantaa turvallisuutta ja sujuvuutta

Älyliikenteen eli liikennetelematiikan asennustyöt ovat olleet käynnissä jo pitkään. Kesällä 2013 älykkään liikenteen asennustöissä on siirrytty uuteen vaiheeseen, kun infotauluja ja varoitusmerkkejä asennetaan tienvarteen. Nämä otetaan käyttöön töiden valmistuessa kokonaisuudessaan vuoden 2014 syksyllä.

Liikennetelematiikan avulla parannetaan liikenneturvallisuutta ja tehostetaan teiden käyttöä sekä ohjataan liikennettä. Tienkäyttäjälle liikennetelematiikka näkyy muun muassa muuttuvina nopeusrajoituksina, varoitusmerkkeinä ja infotauluina.

Tutustu tarkemmin E18 Koskenkylä–Kotka -tiehankkeeseen osoitteessa www.liikennevirasto.fi/e18

Lisätietoja

työmaainsinööri Noora Linnasalo-Aho
TYL Pulteri
puh. 050 4062527
noora.linnasalo-aho@destia.fi

projektinjohtaja Jukka Hietaniemi
Liikennevirasto
puh. 0400 422 251
jukka.hietaniemi@liikennevirasto.fi


< Palaa takaisin