Tiedotteet

Destia kunnostaa Uudenkaupungin keskustassa Kaupunginlahtea

10.10.2014 10:00:00

Destia kunnostaa Uudenkaupungin keskustassa sijaitsevan merenlahden, Kaupunginla...

Destia kunnostaa Uudenkaupungin keskustassa sijaitsevan merenlahden, Kaupunginlahden, rantalaitureita ja reunarakenteita. Uudenkaupungin kaupunki on perustettu vuonna 1617 Kaupunginlahden ympärille ja lahti on hyvin keskeinen osa kaupunkikuvaa. Lahden rannoilla on kahviloita, puistoja ja kauppoja, ja se toimii samalla huvivenesatamana.

– Destian urakkaan kuuluu rantalaiturien ja reunarakenteen korjaaminen. Teemme korjaamisen teräsponteilla sekä betoni- ja puupaalutuksella, jotka ankkuroidaan ankkurilaatoilla sekä maa- ja kallioankkureilla kauemmas rannasta. Urakassa on niin sanottu ranskalainen urakkamuoto. Tarjouskilpailu käytiin siitä, kuka tekee pisimmän matkan suunniteltua reuna-alueen korjaustyötä tilaajan määrittelemällä 1,4 miljoonalla eurolla. Voitimme urakan reilulla ”paalun mitalla”, Destian työpäällikkö Eetu Väisänen kertoo.

Urakka käynnistyy vielä tämän vuoden puolella ja valmista Kaupunginlahden ympäristössä on vuoden 2015 loppuun mennessä. Työt ovat käynnistyneet työnsuunnittelulla ja hankintojen kilpailutuksella. Lahden ympäristössä tapahtuva työ soveltuu hyvin tehtäväksi talven aikana. Tilaajana toimii Uudenkaupungin kaupunki.

Lisätietoa: Destia Oy, työpäällikkö Eetu Väisänen, p. 040 351 0790

Tiedostot

release.html

Kuvat

Uusikaupunki Kaupunginlahti


< Palaa takaisin