Viestinnän yhteystiedot

Ota yhteyttä Destian viestintään lähettämällä sähköpostia tiedotus(at)destia.fi.  

Pomo piilossa, tai ainakin valeasussa

ke 5. lokakuuta 2016 07.50.00

Loppukesästä 2016 Destian työmailla kierteli Johanna Saarinen, joka oli juuri aloittanut Destian yrityssuunnittelussa kehityspäällikkönä. Kuvausryhmä tallensi naisen ensimetrejä uuden työnantajan palveluksessa Firma-nimiseen tv-sarjaan.

Paitsi että sellaista sarjaa ei ollut. Johanna Saarinen oli muodonmuutoksen läpikäynyt Heidi Erha, Destian Asiantuntijapalveluiden ja Liiketoiminnan kehityksen johtaja. Hän oli yksi johtajista, jotka soluttautuivat yritykseensä Nelosen Pomo piilossa -tv-sarjan suomalaisversiossa.

– Peitetarina limittyi omaan elämääni, mikä helpotti toisen nimeni mukaan nimetyksi Johannaksi muuttumista. Huomasin pian, että minusta ei olisi näyttelijäksi, Erha nauraa.

Kuvitteellisen firma-sarjan nojalla viestintäpäällikkö Johanna Otranen houkutteli kuvauksiin tietomallintamisen asiantuntijan Ville Suntion, tiehöyläspesialisti Jari Elon sekä työmaainsinöörit Annsofi Kreivin ja Bilal Atiyen.

– Halusimme tuoda Destian palveluita ja osaamista esiin erilaisten persoonien kautta. Olisimme mielellämme kuvanneet eri puolilla Suomea, mutta tuotanto asetti varsin tiukat rajat matkustamiselle, Johanna Otranen kertoo.

”Destialaisuus myös toteutuu.”

Valeasun sisältä Erhalle jäi myönteisimpänä havaintona mieleen työmaiden asenneilmapiiri.

– Puhumme destialaisuudesta, ja se näkyi myös käytännössä. Ihmiset olivat sitoutuneita, jokaisella oli vahva ammattiylpeys ja he tykkäsivät aidosti työskennellä yhdessä, Heidi Erha sanoo.

Motiivi ohjelmaan osallistumiselle oli mahdollisuus esitellä Destian osaamista ihmisläheisessä ohjelmassa.

– Tavoitteenamme on herättää kiinnostusta niin yrityksenä kuin mahdollisena työpaikkana, Johanna Otranen toteaa.

Samalla pomo-Erha sai työmailta oikeaa, ajantasaista tietoa: turvallisuus oli kunnossa, työmaailme ja siisteys eivät aina.

– Hyödynnämme valtavasti digitalisaatiota, mutta kaikilla työmailla tietoliikenneyhteydet eivät toimineet kunnolla. Sitä täytyy parantaa.

Kuvaukset veivät kuusi päivää. Yhtäkään Erha ei vaihtaisi pois. Jännittävintä oli odottaa destialaisten reaktiota viimeisissä eli niin sanotuissa paljastuskuvauksissa.

– Olen ollut johtajana tiukoissa paikoissa, mutta pariin vuoteen en ole jännittänyt niin paljon. Se tuntui vatsassa asti, Erha paljastaa.

Destia sosiaalisessa mediassa