Pinnalla

UEPG:n tunnustus kotiutui Destiaan

15.12.2016 10:29:00

Destia sai marraskuun puolivälissä tunnustuksen Euroopan kiviainesjärjestö UEPG:n Kestävän kehityksen -kilpailussa Environmental Best Practise -sarjassa. Tunnustus annettiin Destian tekemästä työstä erittäin uhanlaisen ja Suomessa rauhoitetun kalliosinisiiven korvaavan elinympäristön luomiseksi louhinta-alueella Ristenin kallioalueella Lohjalla.

INFRA ry:n ympäristöpäällikkö Juha  vastaanotti palkinnon Destian puolesta Brysselissä järjestetyssä juhlassa ja luovutti tunnustuksen Destian kiviainesyksikön johtajalle Pia Rämölle ja tarjouspäällikkö Kyösti Jauhiaiselle joulukuun alussa. Perhosprojektista vastannut ympäristöpäällikkö Maarit Salonoja ei valitettavasti päässyt mukaan paikalle.

Vasemmalla: Juha Laurila, Kyösti Jauhiainen ja Pia Rämö iloitsivat suomalaisen työn saamasta tunnustuksesta.

– Euroopan kiviainesjärjestö UEPG tekee paljon työtä alan näkyvyyden ja ymmärrettävyyden eteen. Onkin suuri kunnia ja huomionosoitus tulla palkituksi heidän toimestaan, koska se osoittaa meidän tekevän oikeita asioita. Vastaavia tapauksia kuin tämä kalliosinisiipi tulee jatkuvasti esiin, ja nyt voimme todeta meillä olevan kokemusta ja asiantuntijuutta tilanteen hoitamiseksi kaikkia tahoja kunnioittaen, kiittelee Destian Pia Rämö.

– Suomalaiset menestyivät kilpailussa hyvin, paljon paremmin kuin muut Pohjoismaat. Kolmelle yritykselle Suomeen tulleet tunnustukset kertovat, että teemme oikeita ja hienoja asioita, voisimme pitää isompaakin ääntä osaamisestamme, kannustaa Infra ry:n Juha Laurila.

– Destialla on jo pitkään ymmärretty, että kivimies on luontomies, huoli luonnon monimuotoisuudesta ja sen säilymisestä on aito. Kestävän kehityksen toiminta on kannattavaa sekä meille että ympäristön kannalta. Rakennetulla ympäristöllä on luontoarvo ja ja yhdessä muun ympäröivän alueen kanssa ne muodostavat uudenlaisen ehjän kokonaisuuden, jonka hyvinvointi on meidän kaikkien juttu, kommentoi Destian Kyösti Jauhiainen.

Tilanteen seuraaminen on tärkeää ja Destian tämän kesäisen tarkastuskäynnin perusteella perhoset voivat hyvin: siirretystä isomaksaruohosta on löytynyt munia ja perhoskanta vaikuttaa jopa hieman kasvaneen. Perhonen munii isomaksaruohon lehdille ja toukka käyttää isomaksaruohoa ravintokasvinaan. Perhoskannan kehittymistä seurataan jatkossakin.

Lisätietoja: Destian kiviainesyksikön johtaja Pia Rämö, p.040 543 6410, pia.ramo(at)destia.fi tai ympäristöpäällikkö Maarit Salonoja, p.040 866 8615


< Palaa takaisin