Pinnalla

Työnantaja pysyy mukana elämän muutoksissa

17.10.2017 13:06:00

Kangasalan kunnossapidon alueurakan työmaapäällikkö Asko Lahti on kiertänyt vuodesta 2013 asti urakoilla Keski-Suomen ja Pirkanmaan alueilla. Ensin Lahti työskenteli Jyväskylän lähiseuduilla kaksi vuotta työnjohtotehtävissä niin rakentamishankkeilla kuin kunnossapidon puolellakin. Sen jälkeen hän siirtyi Keuruun alueurakan työmaapäälliköksi. Kun Keuruun alueurakkaan ei tullut jatkoa, Lahti päätti ottaa yhteyttä työpäällikkö Annukka Hakalaan ja kysyä, olisiko Länsi-Suomen yksikön alueella töitä tarjolla.

– Asun Pirkanmaan puolella ja toivoin pystyväni kulkemaan töihin kotoa käsin. Annukan avulla prosessi lähti käyntiin: Kangasalta aukesi työmaapäällikön paikka, kun edellinen siirtyi työnjohtajaksi Tampereen alueurakkaan, Lahti kertaa.

Lahden asenne teki tulevaan esimieheen vaikutuksen ensimmäisestä puhelusta lähtien. Puhelun jälkeen palaset loksahtivat aika nopeasti paikoilleen. Kangasalan alueurakka on ollut käynnissä nyt vuoden ja neljä vuotta on jäljellä. Lisäksi Lahti työskentelee pienempien kuntaurakoiden parissa lähialueilla.

– Aloitin työt Kangasalla lokakuun alussa, mutta vanhan työmaan loppuja on vielä ollut päällekkäin uuden urakan kanssa. Vaihdot eivät mene ajallisesti aina täysin saumattomasti, ja vanhat urakat pitää hoitaa loppuun asti. Siksi muutostilanteet ovat aina haastavia. Onneksi työ rutinoituu aikanaan ja uudet työkaverit, urakoitsijat sekä työympäristö tulevat nopeasti tutuiksi. Viihdyn täällä oikein hyvin, kehuu Lahti.

Lahden esimies Annukka Hakala kehuu Destian mahdollisuuksia siirtyä yksiköstä toiseen.

– Oma elämäntilanne tai työtilanne voi muuttua yllättäenkin. Kun on töissä isossa talossa, paikkakunnan vaihdon ei tarvitse tarkoittaa työnantajan vaihtumista. Taitavat tositoimijat voidaan pitää talossa tarjoamalla töitä toisesta yksiköstä, Hakala iloitsee.

Destian työkierto kehittää sekä työntekijää että työnantajaa: työkierrossa oppii itse aina uutta, mutta voi myös tuoda tuoreita ja uusia ajatuksia uudelle työmaalle. Työtehtäviä ja maisemia vaihtamalla on mahdollisuus kehittää omia vahvuuksiaan sekä löytää uutta intoa työhön. Lahti kehottaa olemaan itse aktiivinen ja lähtemään uusille urakoille sekä omille epämukavuusalueille. Hän huomauttaa, että vaikka kaikilla urakoilla yritys on ollut sama, vaihtelevat työtavat paljonkin alueista ja henkilöistä riippuen. Uudet ajatukset takaavat sekä tositoimijoiden että Destian kehityksen.


< Palaa takaisin