Pinnalla

Tarjouslaskennasta työmaapäälliköksi

19.01.2018 09:30:00

Mikko Sivonen
Työmaapäällikkö
Erikoisrakentaminen

Miten sinusta tuli tositoimija?

Valmistuin vuonna 2005 Savonia-ammattikorkeakoulusta Kuopiosta sähkötekniikan insinööriksi, jonka jälkeen työskentelin kiinteistöjen sähköurakoinnin parissa lähes kymmenen vuoden ajan. Työkokemusta kertyi asennus- ja työnjohtotöistä monipuolisesti navetasta leikkaussaliympäristöön ja lähes kaikesta siltä väliltä. Vuonna 2012 tuli tunne muutoksen tarpeesta ja hain Tampereen teknilliseen yliopistoon maisteriohjelmaan. Eräänä päivänä tehdessäni diplomityötä sain puhelun rekrytointiyrityksestä, jossa kysyttiin kiinnostaisiko tarjouslaskijan työpaikka Destiassa. Totesin, että voin tulla käymään, mutta haastatteluun ajaessani mietin, että mitähän minä täällä teen. Työhaastattelu olikin erilainen kuin olin kuvitellut; työympäristö ja -kaverit sekä etenemismahdollisuudet vaikuttivatkin kiinnostavilta. Kotimatkalla olin jo muuttanut mieleni.

Pian työhaastattelun jälkeen sain mukavan puhelun tulevalta esimieheltäni Anttoni Tiaiselta ja aloitin tarjouslaskijan työt Destiassa keväällä 2015. Tarjouslaskentaa tein lähinnä tie- ja katuvalaistusprojektien parissa ja Turun ulkovalaistuksen ylläpitourakan tarttuessa kiinni, alkoi neuvottelu jatkosta. Nykyinen esimieheni Hannu Takala kysyi urakkaneuvottelujen jälkeen, että otatko hommasta kopin. Ja vastasin, että totta kai otan. Tämän hetkisessä tehtävässäni työmaapäällikkönä aloitin vuoden 2016 alussa.

Mitä työsi pitää sisällään?

Vastuullani on Pirkanmaan ja Varsinais-Suomen ELY:n tievalaistuksien sekä Turun kaupungin ulkovalaistuksen ylläpitourakat. Lisäksi tarjoamme ja teemme säännöllisesti projektiluontoisia töitä Destiassa sisäisesti ja ulkoisesti. Työni koostuu mm. projektien talouden hoidosta, töiden hankinnasta ja suunnittelusta, projektien henkilöstön ja kaluston resursoinnista sekä materiaalihankinnoista. Lisäksi olen toiminut valaistusurakoissa käytössä olevan VALO-järjestelmän pääkäyttäjänä ja ollut mm. kehittämässä ja hankkimassa Liikenneviraston vaatimien kaapelikartoitusten edellyttämää laitteistoa ja ohjelmistoa.

Mukava esimerkki uraltani on Turun ulkovalaistuksen ylläpitourakka, joka alkoi onnistuneesta tarjouslaskennasta. Laskennan jälkeen seurasi toimivan porukan, alihankkijoiden, toimitilojen ja kaluston hankkiminen, töiden ja ympäristön opetteleminen sekä läheinen yhteistyö asiakkaan kanssa. Lopputuloksena huippuhyvä porukka ja asiakas sekä kannattava projekti.

Millainen Destia on työpaikkana?

Destiassa olen saanut paljon vastuuta ja vastavuoroisesti myös vapauksia sopivassa suhteessa. Työ tarjoaa jatkuvasti uusia haasteita olemassa olevien ja uusien projektien muodossa. Oman porukan yhteishenki on loistava ja työkavereiden kanssa tiimityön tekeminen on mukavaa ja antoisaa. Ehdoton suositus!


< Palaa takaisin