Pinnalla

Pomo piilossa Suomi - Villen ilta lätkälegendojen seurassa

09.11.2016 08:15:00

Destian Pomo piilossa Suomi -jaksossa esiintyvä tositoimijamme Ville Suntio tunnustautui lätkäfaniksi ja erityisesti TPS:n kannattajaksi. Piiloutunut pomomme Heidi Erha halusi palkita Villen erinomaisesta työstä Destialla lätkämatsilla. Mutta kyseessä ei ollutkaan mikä tahansa matsi, annetaan Villen itsensä kertoa illasta:

Vietin 15.10. lauantain Turussa Gatorade Centerissä toisin sanoen Turun palloseuran kotiareenalla. Päivä alkoi alkuiltapäivästä, kun saavuin ystäväni kanssa hallille. Meitä oli vastassa entinen TPS:n peluri Antti Aalto. Antti oli valmistautumassa pian alkavaan TPS – HIFK alumniotteluun, joten ensitöikseen Antti esitteli meidät TPS:n alumnijoukkueen pääkoutsille Juhani ”Tami” Tammiselle. Tami toivotti meidät tervetulleiksi ja lupasi opettaa yhden ottelun aikana roppakaupalla pelistä nimeltä jääkiekko.

Tami vei meidät TPS:n pukukoppiin, jossa legendat Jere Lehtisen, Sami Salon, Antero Niittymäen ja Kai Nurmisen johdolla olivat valmistautumassa tulevaan otteluun ja kiekko putoaisikin pian jäähän. Tami pestasi meidät apukoutseikseen ja siirryimme pienen odottelun jälkeen vaihtoaitioon seuraamaan joukkueiden alkulämmittelyä.

HIFK:n joukkue kantoi muutama päivä ennen tapahtumaa menehtyneen Matti Hagmanin kunniaksi ”Hakin” pelipaitoja. Ennen ottelun alkua vietettiin myös hiljainen hetki Hakin kunniaksi, joka oli HIFK:n joukkueen pelipaitojen lisäksi upea ele hienon legendan kunniaksi.

Kiekon pudottua jäähän pelaajat ja valmentajat aloittivat vilkkaan sanojen vaihdon ja veljellisen kuittailun toisilleen. Tässä vaiheessa tuli kotoisa fiilis allekirjoittaneelle vaihtoaition ylälauteilla. Samainen toiminta ja käyttäytyminen on tullut itsellekin tutuksi muun muassa eri joukkuelajeissa ja kaveripiirissä. Samanlainen yhteishenki löytyy myös Vt 8 Luostarinkylän työmaakopilta, jossa veljellinen kuittailu piristää jokaista työpäivää ja parantaa porukan yhteishenkeä.

Ottelu eteni HIFK:n tahdissa ja päättyikin Stadin kingien 9-6 voittoon. Ottelussa tulos oli kuitenkin sivuseikka, tärkeämpää oli pääsylippujen tuottojen ohjautuminen hyväntekeväisyyteen. Unohtamatta tietenkään pelaajien ja koutsien hauskan pitämistä.

Ottelun päätyttyä siirryimme molempien alumnijoukkuieden kanssa illalliselle, jossa seuraan liittyi TPS:n mestaruusjoukkueiden jäseniä vuosilta 1956, 1976 ja 1995. Istuimme Tamin kanssa samaan pöytään, jossa saimme palautteen ottelusta. Tami sanoi, että tappio menee vain puoliksi uusien apukoutsien piikkiin ja hymyili päälle.

Illallisen jälkeen oli vuorossa TPS-HIFK:n välinen liigaottelu, jota seurasimme alumnijoukkueiden kanssa aitiosta. HIFK vei myös tämän ottelun voiton, mutta tällä kertaa hieman pienemmällä maalimäärällä 2-1.

Kiitokset kaikille, jotka mahdollistivat tämän hienon kokemuksen! Erityisesti viestintäpäälliköllemme Johanna Otraselle ja koko viestintäosastollemme.

Destian Pomo piilossa Suomi -jakso tänään Nelosella klo 20!


< Palaa takaisin