Pinnalla

Pekka Koivula: ”Destiassa arvostetaan yksilöä ja yksilön ominaisuuksia"

06.06.2017 15:14:00

Pekka Koivula työskentelee Destian Asiantuntijapalveluissa Tampereella ja vastaa geo- ja sillansuunnittelusta sekä rakenteiden suunnittelemisesta. Hänen työhönsä kuuluu paljon myös henkilöjohtamista, mikä onkin Koivulan mielestä hänen toimenkuvansa parasta antia. Koivula kehuu Destian olevan hyvä ja monipuolinen työpaikka.

– Aloitin Destiassa vuonna 2004 sillansuunnittelussa nuorena suunnittelijana. Siitä olen edennyt urallani. Vuonna 2013 minut valittiin sillansuunnittelun yksikön päälliköksi ja heinäkuusta 2016 asti olen vastannut myös geosuunnittelusta. Selkeä suunta on ollut ylöspäin, Pekka kertaa.

Destia on infra-alan rakennusyritys, joka tekee erittäin laajasti erilaisia töitä, esimerkiksi rataa, tietä, kunnossapitoa, suunnittelua ja kalliorakentamista.

– Kovin juttu Destiassa työskentelyssä on se, että näkee hankkeita laidasta laitaan. Hanke voi olla meriolosuhteissa, tiestössä tai teollisuuteen tai tuulivoimaloihin liittyvä, Pekka luettelee.

TÖITÄ TEHDÄÄN YHDESSÄ

Pekka Koivula pitää työntekijän hyvinvointia erittäin tärkeänä asiana. Destiassa työskennellään paljon yhdessä ja kannustetaan muita.

– Destialainen tapa tehdä töitä on rehti ja avoin. Arvostamme yksilöä ja yksilön ominaisuuksia sekä otamme huomioon elämäntilanteen. Ihminen on kuitenkin kokonaisuus.

Koivula mainitsee hyvinä asioina Destiassa myös mielenkiintoiset tehtävät sekä hyvät työkaverit. Hän kertoo, että työskennellessä saa hyvin paljon päättää asioiden tekotavasta itse – tulokset ratkaisevat.

– Hyvää vaihtelua työpäivään tuo suunnitteluratkaisujen yhdessä etsiminen. Mukavia hetkiä ovat ne, kun löydämme yhdessä johonkin haastavaan kohteeseen ratkaisun, Pekka kertoo.

TYÖNTEKIJÖISTÄ PIDETÄÄN HYVÄÄ HUOLTA

Destiassa tuetaan työntekijöiden kulttuuri- ja liikuntatoimintaa sekä järjestetään aktiivista yhteistoimintaa, esimerkiksi kilometrikisoja pyöräilyssä. Pekka mainitsee myös työterveyshuollon toimivan loistavasti.

– Ilmapiiri täällä Tampereella on ilman muuta hyvä. Työkaverit ovat samanhenkisiä ihmisiä ja teemme asioita yhdessä myös vapaa-ajalla!

Pekka suosittelee Destiaa potentiaaliselle työntekijälle ehdottomasti.

– Täällä on monipuolista tekemistä ja jokaiselle pystytään miettimään sopivia haasteita ja järjestetään tukea tehtävän suorittamiselle. Sopiva pilke silmäkulmassa täytyy myös olla, tämä ei ole haudanvakavaa hommaa, Pekka summaa naurahtaen.


< Palaa takaisin