Pinnalla

Jouko Ahonen: "Itseään saa kehittää koko ajan"

23.10.2018 11:19:00

Aikoinaan harjoittelijana Destiassa aloittanut Jouko Ahonen työskentelee tällä hetkellä työmaapäällikkönä Länsi-Suomen tulosyksikössä. Hän toimii pääsääntöisesti korjausrakentamisen parissa, jolle on hyvin ominaista se, ettei koskaan voi tietää varmuudella, mitä päivän aikana tulee eteen. Todellisuus selviää vasta, kun rakenne avataan. Juuri se tekee työstä mielenkiintoista.

Parhaillaan Jouko on töissä Akaassa Mustikkakorven ylikulkusillalla. Sillan liikuntasaumalaitteet ovat tulleet tiensä päähän ja Destian tehtävänä on rakentaa tilalle uudet sekä astetta paremmat laitteet. Työt aloitettiin syksyllä 2018 ja sillan on tarkoitus olla valmis keväällä 2019.

– Siltojen kanssa toimiminen on hyvin monipuolista. Silloissa on puurakenteita, teräsrakenteita, betonirakenteita ja näiden yhdistelmiä, Jouko kertoo.

– Korjausrakentamista kun pääsääntöisesti teen, niin ikinä en tiedä varmuudella, mitä vastaan tulee. Todellisuus selviää vasta siinä kohtaa, kun rakenne avataan. Se tekee tästä hommasta mielenkiintoisen, Jouko jatkaa.

Haalariharjoittelijasta työmaapäälliköksi

Jouko aloitti Destiassa aikoinaan harjoittelijana vuonna 2006. Harjoittelun jälkeen hän jäi taloon muutamaksi vuodeksi, siirtyi sitten hetkeksi muualle töihin ja palasi Destiaan jälleen vuonna 2017 työmaapäälliköksi.

– Oli mukava tulla takaisin töihin, kun vastassa olivat pääosin samat työkaverit ja sattumoisin vielä sama toimistokoppi. Sain tulla takaisin tuttuihin ympäristöihin, Jouko muistelee.

– Destiassa on hyvät etenemismahdollisuudet. Itsekin tulin ihan haalariharjoittelijana taloon. Sen jälkeen etenin ensin työnjohtajaksi ja sitten työmaapäälliköksi. Itseään saa kehittää koko ajan, joten hyvin pääsee etenemään, Jouko summaa.

”Työyhteisö puhaltaa hyvin yhteen hiileen”

Destiassa pääsee siis etenemään ja ottamaan vastuuta – sitä annetaan sen verran, mitä kukin voi ja haluaa kantaa. Parasta Destiassa työskentelyssä ovat Joukon mielestä työmaiden monimuotoisuus ja työyhteisö.

– Destiassa on mukava tehdä töitä sen takia, että työmaat ovat monipuolisia, talo on iso ja koulutus- ja etenemismahdollisuudet hyvät. Työyhteisö puhaltaa hyvin yhteen hiileen, Jouko kuvailee.

– Voin henkilökohtaisesti suositella Destiaa työnantajana. Jos kiinnostusta on, niin ei muuta kuin hakupaperia vetämään, Jouko hymyilee.


< Palaa takaisin