Pinnalla

Destian Espoonlahden metrotyömaa sai siunauksen

15.06.2016 12:38:00

Destia Oy:n ja tsekkiläisen Metrostav a.s:n perustama työyhteenliittymä on aloittanut työt Espoonlahden aseman ja ratalinjan louhintaurakassa Länsimetron hankkeessa. Tämän kunniaksi järjestettiin maanantaina 13.6.2016 työmaalla siunaustilaisuus, jossa kaivosmiesten ja muiden maan alla työskentelevien suojelupyhimys Pyhä Barbaran patsas siunattiin ja asetettiin paikoilleen metrotunnelin suuaukolle suojelemaan kaikkia työmaan tositoimijoita.

Tapahtumaan osallistuivat työmaan tositoimijoiden lisäksi myös kutsuvieraina Destian toimitusjohtaja Hannu Leinonen ja Etelä-Suomen tulosyksikön johtaja Minna Heinonen, Metrostav a.s:n Suomen liiketoimintojen vetäjä Václav Soukup, Tšekin tasavallan suurlähettiläs Martin Tomčo ja Suomen ulkoministeri Timo Soini. Puheissaan kutsuvieraat toivat esiin toiveensa suojelupyhimyksen tuovan työmaalle turvallisuuden lisäksi hyvää yhteishenkeä. Paikalle oli kutsuttu myös lähialueen asukkaita.

Pyhimysten patsaiden pystytys työtä suojelemaan on yleinen tapa katolisissa maissa. Legendan mukaan Barbara oli kauppiaan kaunis tytär, jonka isänsä vangitsi vartioituun torniin kosijoilta sekä muilta ulkopuolisilta vaikutuksilta piiloon. Barbara kääntyi tornissa kristinuskoon ja rukoili poispääsyä. Salaman hajotettua tornin Barbara pakeni, mutta isä sai tyttären kiinni ja tuomitsi kuolemaan uskomustensa vuoksi. Mestauksen jälkeen Barbaran isä kuoli kotimatkallaan, kun koston salama iski häneen. Pyhällä Barbaralla katsotaankin olevan vallassa taivaasta iskevä tuli, ja hän on kaivosmiesten ja maan alla työskentelevien lisäksi myös tykkimiesten ja matemaatikkojen suojelupyhimys.

Urakassa louhitaan Espoonlahden metroasema ja 1 470 metriä rinnakkaista ratatunnelia, kaksi poistumistiekuilua sekä aseman kuilut nykyisen kauppakeskuksen alueella. Urakan on määrä valmistua vuoden 2018 alussa.


< Palaa takaisin