Pinnalla

Destia viimeistelee vaihteiden vaihtoja Kouvolassa

01.11.2016 12:49:00

Junalla liikkuvat ovat saattaneet nähdä Destian tositoimijoita Kouvolan ratapihalla syksyn aikana. Destian ammattilaiset ovat olleet tositoimissa Kouvolan vaihteiden parissa jo syyskuun alusta alkaen, vaihtamassa 8 rautatievaihdetta uusiin.

– Vaihteiden toimivuus on olennainen osa junaliikennettä – nehän sen määrittelevät, millä raiteella juna kulloinkin kulkee. Vaihteenvaihtotöitä tehdään vuosittain rataverkolla lukuisia, mutta harvoin näin haastavassa paikassa; tämä Kouvolan kohta on yksi pahimmista paikoista, koska se on keskellä vilkkaasti liikennöityä ratapihaa. Kaikessa työskentelyssä on pitänyt ottaa huomioon junaliikenne, että työstä on mahdollisimman vähän haittaa kaikille raiteita käyttäville, kommentoi työpäällikkö Timo Mustajärvi.

Urakka alkoi jo elokuun puolella työsuunnittelulla ja valmistelutöillä. Kaikki maastotyöt pyritään saamaan loppuun lokakuun aikana, joskin viimeistelytyötä tehdään vielä marraskuussa.

– Haasteitakin on tietysti ollut, mutta meidän innovatiivinen työporukka on aina keksinyt ratkaisut. Esimerkiksi KRV:en kielielementtien nostot olivat ongelmallisia, sillä elementtien nostamiseen tarvitaan yleensä isoja raidenostureita, mutta meidän tositoimijat keksivät keinon saada asian kierrettyä ja elementit tuotua omalla kalustolla paikalle. Tekeminen on siksikin ollut mielenkiintoista, että tämä ratapiha tulee kuulumaan meidän kunnossapitoon marraskuusta alkaen, eli meidän omat tositoimijat tulevat hoitamaan kunnossapidon alueella ainakin seuraavat 5 vuotta. Jos aihetta on, niin kuittailua varmasti tulee, joten parasta pistetään, virnistelee Mustajärvi.

Kyseinen ratapiha kuuluu kunnossapitoalue 6:een, jonka kunnossapidosta Destia vastaa marraskuun alusta alkaen. Tässä ns. Savon radan urakassa huollettavana on 660 raidekilometriä, keskeisimpiä osuuksia ovat Kotka-Pieksämäki ja Kouvola-Lahti. Sopimuksen myötä Destian hoidettavana on yli puolet Suomen rataverkon kunnossapidon urakoista.

Lisätietoja: työpäällikkö Timo Mustajärvi, p.040 643 2999, timo.mustajarvi(at)destia.fi


< Palaa takaisin