Pinnalla

Destia toteutti uuden Eurakosken sillan

20.12.2016 10:35:00

Uusittu Eurakosken silta Kiukaisissa avattiin liikenteelle marraskuun lopulla. Hankkeessa purettiin vanha, vuonna 1938 rakennettu silta ja rakennettiin samalle paikalle uusi silta, uutta teknologiaa hyödyntäen. Eurakosken silta on ensimmäinen silta Suomessa, joka hyödyntää Parman yhdessä SITOn kanssa kehittämää elementtiratkaisua, jossa kantava rakenne toteutetaan esivalmistetuilla jännepalkeilla. Sillan kansirakenne ja maatuet tehdään paikallavaluna työmaalla.

– Kokonaisuudessaan hanke sujui hyvin ja silta oli ajallaan käytettävissä. Elementtiratkaisun etuna on muun muassa työturvallisuuden lisääntyminen, kun työtasoja ja tukirakenteita ei tarvinnut tehdä uoman päällä työskentelyä varten. Siltaelementit saatiin asennettua yhden päivän aikana, eli myös aikaa säästyy, joka osaltaan vähentää liikenteelle aiheutuvia haittoja, kun saadaan silta nopeammin valmiiksi ja taas käyttöön. Olen lopputulokseen tyytyväinen, toivottavasti ovat sillan käyttäjätkin, kommentoi työmaapäällikkö Jaakko Vanha-Kuitti.

Uudistumisen myötä Eurakosken siltaa voivat ajaa myös yli 60 tonnin ajoneuvoyhdistelmät. Arvio on, että liikennemäärä sillalla on noin 950 ajoneuvoa vuorokaudessa.

Lisätietoja: työmaapäällikkö Jaakko Vanha-Kuitti, p . 040 167 8797, jaakko.vanha-kuitti(at)destia.fi


< Palaa takaisin