Pinnalla

Destia asensi Lahden jouluvalot

02.11.2017 08:02:00

Lahden kaupungin jouluvalot syttyivät jälleen keskiviikkona 1.11.2017 klo 17.00. Lahden jouluvalot on suunnitellut taiteilija Tapani Aartomaa, ja ne ovat 

olleet käytössä vuodesta 1983 lähtien. Aartomaan perikunnan jäsen sytytti valot erillisellä kytkimellä. Destia on vastannut Lahden alueen valaistuksen huolto- ja kunnossapitotöistä kunniakkaasti vuodesta 2014 lähtien.

Destia on asentanut Lahden kaupungin jouluvalot jo monta vuotta peräkkäin. Asennus ja valojen testaus tehtiin syys-lokakuussa.

– Jouluvalojen asennus on mielekästä puuhaa. Ne tuovat monelle iloa ja kirjaimellisesti valoa pimeyden keskelle. Asennus on kuitenkin melko vaativaa, sillä sitä tehdään pimeässä yöaikaan ja vilkkaasti liikennöidyillä tieosuuksilla. Yöaikaan liikkuvilla jalankulkijoilla on myös usein paljon kysymyksiä, kertoo työnjohtaja Jari Heiskanen.

Jouluvalot valaisevat Lahden keskustaa loppiaiseen saakka, minkä jälkeen ne sytytetään uudelleen Salpausselän kisojen ajaksi maaliskuun alussa. Puu- ja pallovalot palavat yhtenäisesti Salpausselän kisojen loppuun asti, tämän jälkeen valot puretaan.


< Palaa takaisin