Pinnalla

Desnettaaja esittelyssä: Sami Katajamäki

31.08.2016 10:40:00

Destian kesätyöntekijät ottivat kesän alussa ohjat Destian Instagram-tilillä. Kesän ajaksi on kullekin viikolle vastuutettu oma päivittäjä, joka omin sanoin sekä kuvin kertoo, mitä eri puolilla Destiaa oikein tapahtuu. Nämä päivittäjät ovat kesätyöntekijöitämme eri liiketoiminnoista ja kutsumme heitä 'desnettaajiksi'. Seuraa meitä Instagramissa @destia_oy ja tutustu samalla tositoimijoihimme ympäri Suomen.

Sami Katajamäki on kesän ajan työskennellyt insinöörioppilaana laatumittauksien parissa sekä työnjohtoharjoittelussa Destian siltaurakoissa. Samin postauksissa Destian Instagram-tilille pääsimme kurkkaamaan mm. sillan laakerihuoltoa sekä laaduntarkkailua.

Miten sinusta tuli tositoimija?

Tiesin jo ennen insinööriopiskelujen alkua, että haluan töihin infra-alalle. Ensimmäisen opiskeluvuoden tavoitteena olikin päästä kesäksi haalariharjoitteluun muualle kuin talotyömaalle. Onnekkaasti pääsinkin rakentamaan toimivampaa maailmaa Destian sillankorjausyksikköön Koskelan vesistösillalle. Täytyy todeta, että aloittaessani työt olin täysin keltanokka mitä tulee rakennusalaan ja varsinkin sillankorjaukseen, mutta kolmen vuoden rakennustekniikan opiskelun ja ennen kaikkea kesätöiden antaman kokemuksen ansiosta kehitystä on tapahtunut paljon.

Mitä työsi pitää sisällään?

Tällä hetkellä teen kohteidemme laatumittauksia, olen avustavana työnjohtajana siltojen ylläpitourakoissa ja nyt syksyllä pääsen tähän mennessä kovimman haasteen eteen, kun aloitan työnjohtajana Tammisaaren läppäsillan remontissa. Työni on hyvin liikkuvaa ja pääsen näkemään jokaisen työn alla olevan sillan rakentamista eri vaiheissa. Laatumittaukset koostuvat pääosin betonin kuntoa selvittävistä veto- ja kloridikokeista ja siltojen vesieristykseen liittyvistä kosteusmittauksista. Vetokokeiden tulokset selviävät jo työmaalla, mutta kloridipitoisuuksien ja betonin absoluuttisen kosteuden selvittämiseksi tarvitaan myös työskentelyä Bembölessä sijaitsevassa laboratoriossa. Kun tulokset ovat selvillä, laadin niistä raportin, joka lähetetään projektille ja sitä kautta aina tilaajalle osana laadunvarmistusta. Ylläpidon urakoissa olen muun muassa kartoittanut siltojen lumiverkkotilannetta, tehnyt liikennelaskentaa ja toiminut työnjohdossa lomatuuraajana.

Millainen Destia on työpaikkana?

Destia tarjoaa insinööriopiskelijalle hyvän paikan mestari & kisälli-tyyppiseen oppimiseen, jossa tukea itsensä kehittämiseen saa alan parhailta osaajilta. Itse pidän parhaimpana puolena monipuolisia, asteittain haastavammaksi muodostuvia työtehtäviä. Henki työyhteisössä on hyvä ja aamuisin sitä lähtee ihan mielellään töihin. Ehdottoman lisäpiristysruiskeen työpäiviin antavat työmiesten kahvipöytätarinoinnit.


< Palaa takaisin