Pinnalla

Desnettaaja esittelyssä: Joni Haapasaari

24.08.2016 17:48:00

Destian kesätyöntekijät ottivat kesän alussa ohjat Destian Instagram-tilillä. Kesän ajaksi on kullekin viikolle vastuutettu oma päivittäjä, joka omin sanoin sekä kuvin kertoo, mitä eri puolilla Destiaa oikein tapahtuu. Nämä päivittäjät ovat kesätyöntekijöitämme eri liiketoiminnoista. Kutsumme heitä 'desnettaajiksi'. Seuraa meitä Instagramissa @destia_oy ja tutustu samalla tositoimijoihimme ympäri Suomen.

Joni Haapasaari on kesän työskennellyt Pohjois-Suomessa insinöörioppilaana työnjohtoharjoittelussa Saariselän rinnealueen urakassa. Jonin postauksissa Destian instagram-tilille päästiin osallistumaan urakan arkeen niin toimistolla kuin tositoimissa, huumorilla höystettynä.

Miten sinusta tuli tositoimija?

Valmistuin metallialalta 2012 ja ajattelin että nyt on koulut käyty. Työllisyysnäkymät olivat siihen aikaan synkät, enkä työllistynyt omalle alalle ennen armeijaa. Siellä tulikin mieleeni hakea vielä ammattikorkeaan. Selasin esitteitä ja löysin sieltä maanrakennusalan, joka vaikutti kiinnostavalta. Kävin pääsykokeissa ja nopeasti ala vei mukanaan. Destiaan törmäsin rekrymessuilla ja huomasin, että Destia on alan ainoita työllistäjiä omalla kotiseudulla. Hain jo ensimmäiselle kesälle Destialle työharjoitteluun kesätöihin, mutta vasta toisen kouluvuoden jälkeen tärppäsi. Haalarihommat olivat minulle tulleet tutuksi jo edellisenä kesänä ja nyt Destiallakin pääsin ensin kaivannon pohjalle hulevesiputkia sovittamaan. Puolen kesän aikaan pääsin työmaapäällikön apupojaksi harjoittelemaan työmaan lomakesirkusta ja tänä kesänä se oppi onkin tullut tarpeeseen, kun Saariselän työmaata on pyöritetty meidän insinöörinalkujen voimin.

Mitä työsi pitää sisällään?

Jokainen työpäivä on erilainen, tehtävät vaihtelevat. Hoidan muun muassa työmaan papereita ja juoksevia asioita, teen MVR-mittauksia, täytän työmaapäiväkirjaa, hoidan laskutusta. Esimerkiksi tavaratilauksien teko on aikaa vievä homma. Perehdytän myös työntekijöitä työturvallisuuteen ja työmaahan, ja pidän huolta, että kulkutiedot ovat ajan tasalla ja verkkoperehdytykset suoritettu. Toimistohommista siirrytään päivittäin kentälle; työmaakierrokset, ohjaukset ja tarkastukset pitävät kiireisenä.

Nyt kun työmaalla on hiljaisempaa, siirryin Ivalon alueurakkaan. En pelkää tarttua lapioonkaan; viime viikollakin kävin laittamassa liikennemerkkejä. Minua on myös perehdytetty siltojen vuositarkastuksia hoitamaan, mikä on juuri mukavaa yksinäistä puurtamista.

Millainen Destia on työpaikkana?

Monipuolista hommaa: Illalla kotiin lähtiessä ei tiedä, että mitä seuraavana päivänä tapahtuu. Työpäivät ovat positiivisella tavalla hektisiä, on sellainen hyvä tekemisen meininki ja ainakaan jouten ei joudu olemaan. Olen täältä pohjoisen syrjäkyliltä kotoisin, niin arvostan, että ehkäpä tulevaisuuden työpaikka on kotiseudulla – kuten nyt Destia on. Infra-alan tulevaisuudennäkymät näyttävät työllistymisen kannalta erittäin positiiviselta, joten voin suositella tätä alaa kaikille, joilla intoa ja kiinnostusta löytyy.

On kiva kotimaisemissa kierrellä ajellen, ja saada siitä vielä palkkaa! Tässä oppii ja näkee paljon uutta. Ivalon alueurakka on aika mittava, pohjoisen ja eteläisen urakkarajan väli on yli 300 km, siinä on ajamista ja hoitamista. Muiden työkavereiden kanssa viihdyn hyvin, kaikkien kanssa on tehty töitä ja hommat luistaa aina. Olen pohtinut hieman, että minkähänlainen se perus-destialainen olisi, niin varmaan sellainen, joilla on aina tohina päällä ja suuri kuva mielessä, valmiina neuvomaan ja opettamaan, että mitä kaikkea pitääkään pitää mielessä. Destialla on hyvä henki ja tekemisen meininki, ja se sopii minulle.


< Palaa takaisin