Pinnalla

Destia ja Hyria aikuiskoulutus yhteistyöhön – uusia osaajia siltarakentamiseen

27.03.2017 10:26:00

Destia on järjestänyt yhteistyössä Hyria aikuiskoulutuksen, Uudenmaan ELY-keskuksen sekä TE-toimiston kanssa RekryKoulutuksen siltojen korjausrakentamiseen ja siltarakentamiseen. Koulutus toteutetaan 1.3. – 9.6.2017.

Aloite koulutuksen järjestämisestä tuli Hyrialta. Sillankorjausmaailmaan tarvitaan ammattitaitoista työvoimaa, jota on melko vaikea saada. Joten Hyria ehdotti Destialle yhteistyötä uusien osaajien kouluttamisesta. Hakemus ELY-keskuksen RekryKoulutukseen jätettiin yhteisvoimin ja sopimuksen allekirjoituksen jälkeen avattiin haku koulutukseen.

Destian työpäällikkö Jarmo Silvander osallistui opiskelijoiden valintaprosessiin haun päätyttyä viime tammikuun lopussa.

– Hakemuksia tuli yhteensä 40, joista 20 valittiin haastatteluun. Haastatteluiden perusteella valitsimme 12 sopivinta ehdokasta koulutusohjelmaan, Jarmo kertoo.

Opinnot käynnistyivät 1.3. kuukauden kestävällä teoriaosuudella, jossa käsitellään raudoitus-, betonointi- sekä muottitöitä. Koulutus jatkuu huhtikuussa muun muassa telinerakentamisen teoriaopinnoilla sekä työssäoppimisella Destian työmailla. Työssäoppiminen jatkuu koulutuksen loppuun saakka.

– Koulutuksen onnistuminen vaatii panostusta sekä työnjohdolta työmailla että opiskelijoilta itseltään. Työnjohdon tulee varmistaa, että opetus menee perille ja opiskelijoilta vaaditaan motivaatiota uusien asioiden omaksumiseen. Tarkoitus on kouluttaa tulevaisuuden osaajia, joiden on mahdollista työllistyä Destialla, Jarmo sanoo.

Myös turvallisuusasiat otetaan koulutuksessa huomioon ja opiskelijat suorittavatkin koulutuksen yhteydessä muun muassa Tieturva 1- ja tulityökortin. Destialle on erityisen tärkeää, että kaikilla työmailla toimivilla työntekijöillä ja alihankkijoilla on turvalliset työolosuhteet, joten kaikilta koulutukseen osallistuvilta opiskelijoilta vaaditaan työturvallisuuden verkkoperehdyttämiskurssin suorittaminen.

– Työssäoppimisessa kiinnitämme erityistä huomiota turvalliseen liikkumiseen liikenteen seassa. Samalla takaamme myös tielläliikkujien liikenneturvallisuuden, Jarmo toteaa lopuksi.


< Palaa takaisin