Pinnalla

Uratarina: lopputyön kautta työmaainsinööriksi

04.05.2017 16:24:00

Ville Pessala
Työmaainsinööri
Kallio-liiketoimintayksikkö

Miten sinusta tuli tositoimija?

Opiskelin infratekniikkaa Turun ammattikorkeakoulussa ja valmistuin viime syksynä 2016. Koulutus meillä painottui Turussa yleisesti väylä- ja vesirakentamiseen, mutta itselläni heräsi kiinnostus kalliorakentamiseen toisena opintovuonna. Kalliorakentamisen perusteet -kurssin jälkeen tiesin mitä haluan ja pian löysinkin itseni opiskelemasta kalliorakentamista Etelä-Koreassa, Inha University:ssa. Vaihto-opintojeni jälkeen hain toimeksiantajaa lopputyölleni ja Destia astui tässä kohtaa kuvioihin mukaan.

Destia oli opintojeni aikana järjestänyt meille muutamia seminaareja ja niistä oli jäänyt varsin positiivinen kuva. Päätinkin hakea lopputyöaihetta Destian kallioyksiköstä ja sain varsin nopeasti heiltä myöntävän vastauksen ja tässä sitä ollaan.

Mitä työsi pitää sisällään?

Aloitin keväällä 2016 kallioyksikön tarjouslaskennassa harjoittelijana. Tein ensin muutaman kuukauden harjoittelijahommia, jonka jälkeen aloin työstää lopputyötäni. Lopputyöni sain valmiiksi viime kesänä ja tämän jälkeen jatkoin töitä tarjouslaskennan parissa. Loppuvuonna voitimme onnistuneen laskennan seurauksena kuilujen poraus- ja louhintaurakan Sammalvuoren metrovarikolta. Siirryin kyseiselle projektille ja nyt työnkuvaani kuuluvat työmaainsinöörin tehtävät.

Projektin alkuvaiheessa työpäiväni kului projektin valmistelevissa toimissa, joita olivat muun muassa louhintasuunnitelman laadinta sekä kustannus- ja määräseurannan muodostaminen. Projektin aikana olen päässyt tekemään melko monipuolisesti työmaainsinöörin tehtäviä ja tarvittaessa aina avustanut työmaapäällikköä.

Millainen Destia on työpaikkana?

Tulin Destialle suorittamaan lopputyötäni, mutta sittemmin jäin tänne myös töihin ja olen nyt jo reilun vuoden ajan ollut Destialla töissä. Itselleni jäi jo heti työhaastattelusta hyvä fiilis Destiasta. Työyhteisössä minut otettiin hyvin vastaan ja olenkin sen takia viihtynyt erittäin hyvin työssäni. Täällä on ollut helppoa kysyä apua asioihin ja ihan oman mielenkiinnon mukaan olen päässyt tekemään erilaisia työtehtäviä ja näin kehittämään omaa osaamista. Lisäkoulutuksia ja -kursseja on tarjottu hyvin ja tälläkin hetkellä olen itse asiassa suorittamassa vanhemman panostajan lupakirjaa. Voin siis lämpimästi suositella Destiaa työnantajana!


< Palaa takaisin