Pinnalla

Harjoittelijan tarina: Arttu Karila

28.06.2017 15:37:00

Destian kesätyöntekijät ottivat kesän alussa ohjat Destian Instagram-tilillä. Kesän ajaksi on kullekin viikolle vastuutettu oma päivittäjä, joka omin sanoin sekä kuvin ja videoin kertoo, mitä eri puolilla Destiaa oikein tapahtuu. Seuraa meitä Instagramissa @destia_oy ja tutustu samalla tositoimijoihimme ympäri Suomen.

Arttu Karila työskentelee insinöörioppilaana Destian kiviainesyksikössä. Artun postauksissa Destian Instagram-tilille pääsimme kurkkaamaan mm. kiviainesalueelle dronen kyydistä.

Miten sinusta tuli tositoimija?

Haaveammattini on aina ollut insinööri. Peruskoulussa mietin, että mitähän tekisin seuraavat kolme vuotta ennen ammattikorkeakoulua. Koska olin kiinnostunut koneista ja laitteista, maarakennuskoneenkuljettajan ammattitutkinto kaksoistutkintona (ammattikoulu ja lukio-opintoja) tuntui luontevalta valinnalta. Koulussa tuli selväksi, että haluan työllistyä infra-alalle, joten aloitin opiskelut Tampereen ammattikorkeakoulussa heti valmistuttuani ammattikoulusta. Destialle päätin hakea, koska halusin ”isoon taloon” töihin, ja Destia vaikutti erittäin monipuoliselta vaihtoehdolta, kun kävimme yritykseen koulun kanssa tutustumassa.

Mitä työsi pitää sisällään?

Työskentelen Destian kiviainesliiketoiminnan Länsi-Suomen yksikössä ja tukikohtani on Jyväskylässä. Alueeseemme kuuluu yli 20 kallio-, hiekka-, tai soramonttua, jotka sijaitsevat ympäri Keski-Suomea. Työni on varsin monipuolista ja vaihtelevaa, teen töitä sekä toimistossa että työmailla.

Toimistossa työtehtäviini kuuluu mm. monttujen lupaehtojen tarkistaminen, kuljetusten järjestäminen, maa-ainesten kauppaaminen, kunnossapidon tilaaminen, tulevien kiviainesottojen suunnittelussa auttaminen sekä tarjousten laatiminen, pyytäminen ja vertailu.

Ulkotöissä kierrän montuilla hakemassa näytteitä maa-aineksesta, tarkistamassa että montut ovat lupa-ehtojen mukaisessa kunnossa, teen maastokartoitusta sekä huolehdin siitä, että turvallisuusasiat (aidat, kyltit ja lippusiimat) ovat kunnossa.

Millainen Destia on työpaikkana?

Destia on yksi parhaista työpaikoista missä olen ollut. Käytännön järjestelyt sekä puitteet ovat kunnossa eli työtä pääsee tekemään oikeanlaisissa varusteissa ja sopivilla työkaluilla sekä toimistolla työolot ovat hyvät. Työ on monipuolista, mielenkiintoista ja osaamistani vastaavaa. Työtoverit ovat kannustavia, neuvovat aina tarvittaessa ja palautekin annetaan asiallisesti. Työskentely on joustavaa, eli yleensä huonolla kelillä ei tarvitse lähteä asentamaan aitaa vaan voi tehdä toimistossa töitä, ja vastaavasti aurinkoisena päivänä ei tarvitse koko päivää istua sisällä, mikäli ulkotöitäkin on tehtävänä. Parasta kuitenkin työssäni on se, että joka päivä oppii jotakin uutta ja erilaista, joten työstä on hyötyä myös opinnoissani. Joten tähänastisten kokemusten perusteella aion hakea töihin Destiaan myös tulevaisuudessa!


< Palaa takaisin