Pinnalla

Oulussa muistettiin vanhan ohitustien rakentamista muistolaatalla - valtatie 4:n perusparannus jo käynnissä

29.09.2017 15:36:00

Oulussa on käynnissä valtatie 4:n Oulun kohdan perusparannus. Työmailla tapahtuu jo nyt paljon, mutta niin tapahtuu myös työmaiden ulkopuolella.

Oulujoen ylittävän sillan kupeessa Pohjantien vieressä kasvaa jykevä kuusi. Kuusi istutettiin vuonna 1969 muistoksi Oulun ohitus- eli moottoritien rakentamisesta, mikä oli aikanaan uraauurtava työmaa, sillä kyseessä oli Pohjois-Suomen ensimmäinen moottoritie. Syyskuun lopussa Po

Kuusi, joka istutettiin vuonna 1969 muistoksi Oulun ohitus- eli moottoritien rakentamisesta.

hjantien vastaava rakennusmestari Väinö P. Karppinen, joka oli ollut mukana istuttamassa kuusta, paljasti muistolaatan kuusen merkityksestä.

- Kyllä me se kuusi ihan omavaltaisesti istutettiin. Se oli kunnianosoituksemme Pohjantien alkuvaiheen rakentajille, Karppinen kertoo.

Destia ja Lions Club Raatti olivat mukana paljastamassa muistotaulua, joka on kiinnitetty massiiviseen, arviolta tonnin painoiseen kivipaateen. Destia kuljetti kivipaaden Linnakallion kiviainesalueelta Oulujoen varteen. Muistotaulu ja lähes 50-vuotias kuusi ihastuttavat autoilijoita ja muita tiellä liikkujia sekä kunnioittavat Pohjantien rakentajia, Oulujokea ja satavuotiasta Suomea.

Nelostien parantaminen Oulun kohdalla tuo merkittäviä parannuksia liikenteelle valmistuessaan loppuvuonna 2019. Perusparannuksen aikana muun muassa rakennetaan 20 uutta siltaa, korjataan 32 ja puretaan neljä siltaa.


< Palaa takaisin