Pinnalla

Uratarina: työnjohtotehtävistä hankintapäälliköksi

01.03.2017 14:19:00

Samu Simonen
Hankintapäällikkö
Itä-Suomen tulosyksikkö

Miten sinusta tuli tositoimija?

Kiinnostukseni alaa kohtaan kumpusi esille ensimmäisen kerran pienenä poikana. Vietin tuolloin hetkiä isäni kanssa kaivoksella Sotkamossa, lähinnä kaikenlaista pientä poikaa kiinnostavaa ”romua” keräillen sen aikaisesta koneiden huoltohallista. Samalla kuuntelin kasvoiltaan liasta tummuneiden kaivosmiesten tarinoita.

Kun oli aika tehdä päätös siitä mitä tulisin isona tekemään, oli minulla kaksi vaihtoehtoa. Molemmat liittyivät rakentamiseen, toinen talojen ja toinen infran. Vuoden 2006 aikana koitti totuuden hetki, kun kirje Saimaan ammattikorkeakoulusta oli saapunut kotiini sillä välin, kun olin suorittamassa asepalvelua Kainuun Rajavartiolaitoksen rajajääkärikomppaniassa Kajaanissa. Olin saanut koulutuspaikan, joten matkani kohti Etelä-Karjalaa ja Lappeenrantaa alkoi alkuvuodesta 2007.

Sain opiskeluvuosien 2007–2010 aikana hyvin monipuolista kokemusta alasta käytännön töitä työmailla tehden sekä työnjohdon tehtävistä. Valmistuin Saimaan ammattikorkeakoulusta vuoden 2010 lokakuussa. Työt Destialla olin aloittanut ensimmäisen kerran 2009 tammikuussa. Erinäisten vaiheiden jälkeen, joihin kuuluivat muun muassa työnjohtotehtävät Vt 6 AhMa -projektissa sekä hankintatehtävät E18 Koskenkylä-Kotka –hankkeella, olen hoitanut hankintatehtäviä jo reilun viiden vuoden ajan – ensin hankintainsinöörinä ja nyt Itä-Suomen yksikön hankintapäällikkönä.

Mitä työsi pitää sisällään?

Työpäiväni ovat siinä määrin vaihtelevia, että on parempi puhua aikamääreissä työviikosta. Hyvin usein työviikkoni koostuu noin kahdesta matkapäivästä ja loput kolme päivää pyrin käyttämään mahdollisimman tehokkaasti Lappeenrannan toimistolla erinäisten hankinta-asioiden hoitamiseen. Tehtäväkenttä on hyvin laaja, vain mielikuvitus on rajana. Suurin osa työajasta kuluu hankintojen kilpailuttamiseen sekä sopimusdokumenttien laadintaan. Myös hankintojen kehitystehtävät sekä Destian kumppanuusasiat ovat osana työviikkoani.

Millainen Destia on työpaikkana?

Rehellisesti voin sanoa olevani ylpeä destialaisuudestani ja siitä, että kuulun juuri tähän tositoimijoiden taloon - meillä on asiat kovienkin aikojen jälkeen hyvin. Pidetään tästä yhdessä kiinni rehdisti ja ammattiylpeydellä.


< Palaa takaisin